Slik konverterer du en filmfilramme

Slik konverterer du en filmfilramme

 

Prism

1.

Start nettleseren din og naviger til Prisms hovednedlastingsside (se Resources 1). Klikk på riktig nedlastingskobling for operativsystemet ditt (Windows eller OS X).

Installer programvaren. Godta vilkårene for bruk og åpne.

2.

Åpne filfilen din ved å klikke på ' Legg til fil (er) '-knappen i programmets hovedvindu. Søk på datamaskinen via Windows Utforsker-popup-vinduet for innspillingsfilmen din og klikk på 'Åpne'.

3.

Klikk på rullegardinmenyen 'Output Format' nederst på skjermen og velg riktig filtype. (Velg samme format som din inntastingsfil.)

4.

Klikk på 'Edit Output ...' -knappen og skriv inn ønsket bildefrekvens i bunnfeltet. Gå tilbake til hovedskjermen.

Trykk på 'Konverter' nederst til høyre i hovedmenyen for å starte konverteringen.

Digital Media Converter

1.

Last ned en gratis prøveversjon av Digital Media Converter fra hovedwebsiden sin (se Resources 2). Samtykke til lisensvilkårene, installer programvaren og åpne programmet.

2.

Klikk på 'Add Media' -ikonet øverst på programverktøylinjen. Velg filfilen du vil konvertert, i popup-skjermen og åpne.

Vent på at filmen din skal lastes. Klikk på 'Konverter' -knappen når du blir bedt om det på skjermbildet 'Legg til filoversikt'.

3.

Trykk på 'Formater' -knappen og velg 'Videoformat.'

Velg utdataformat fra listen over alternativer.

4.

Klikk på 'Konfigurer' -knappen nær bunnen av skjermen. Velg en rammefrekvens fra rullegardinmenyen Rammepriser, eller skriv inn en ny, basert på dine behov.

Klikk på 'OK'.

5.

Trykk på 'Start Konvertering' -knappen for å begynne å konvertere filmfilens rammefrekvens.

AVIFrate konverteringer (kun AVI-inngang)

1.

Gå til lenken for AVIFrates hovedside (Ressurs 3). Klikk på nedlastingsfilen for gratis programvare og vent til nedlastingen din er ferdig.

Dobbeltklikk på 'zip' -filen for å åpne innholdet og dobbeltklikk på AVIFrate-ikonet for å installere. Åpne AVIFrate.

2.

Klikk på mappeikonet på hovedskjermen. Skriv inn Windows Utforsker-hurtigmenyen og søk etter innspillfilmen.

Trykk på 'Åpne'.

3.

Skriv inn ønsket bildefrekvens i programmets 's' fps '-felt.

Klikk på 'Apply' og vent på programmet for å lagre filen. Klikk på 'Avslutt' når programvaren er ferdig med å konvertere AVIs rammefrekvens.

Det er viktig at du holder en filmfilens rammehastighet konsekvent, når du redigerer klippene sammen i et program. Avvik mellom videoene kan føre til en rekke problemer, inkludert glitchyavspilling eller til og med at programvaren ikke kan eksportere videoen. Det finnes en rekke programvarealternativer du kan bruke til å endre filmfilens rammefrekvens, inkludert Prism Video Converter, Digital Media Converter og AVIFrate (et gratis program for å konvertere en AVIs rammefrekvens). Konverteringsprosessen varierer avhengig av hvilket program du bruker. For å beholde det samme videoformatet, pass på at du markerer ned innmatingsformatet før du begynner.