Slik lager du en EPS-fil med gjennomsiktig bakgrunn

Slik lager du en EPS-fil med gjennomsiktig bakgrunn

 

1.

Start Adobe Illustrator og opprett en ny fil ved å velge 'File> New' fra programmenyen.

2.

Lag ditt kunstverk eller design. Du kan bruke penselstrøk, fyll, former osv.

3.

Velg 'File> Save As' fra programmenyen. Opprett et navn og velg et sted for dokumentet ditt. Klikk på rullegardinmenyen 'Format', velg 'Illustrator EPS (eps)' og klikk 'Lagre'. Dette vil gi opp en ny dialogboks med .EPS-alternativer.

4.

Klikk på rullegardinmenyen i 'Forhåndsvisning' -delen av dialogboksen og velg et format for din forhåndsvisning. Slik viser dokumentet ditt i programmer som ikke er konfigurert for å vise .EPS-filer. Du kan opprette en gjennomsiktig bakgrunn for denne versjonen av filen ved å merke av «Transparent» -boksen under rullegardinmenyen Format.

5.

Juster eventuelle andre alternativer som er relevante for filen din, for eksempel fontinnlegging, og klikk på 'OK'.

Tips og advarsler

  • .EPS-filer har gjennomsiktig bakgrunn som kan vise .EPS kunstverk vil vise filen din med en gjennomsiktig bakgrunn hvis den er lagret i det formatet. Forhåndsvisningene som er omtalt i trinnene, lar deg lage en gjennomsiktig bakgrunn for filen din når den vises i programmer som ikke kan vise .EPS-filer direkte.
  • Vectorprogrammer brukes til å lage mye av kunsten og grafikken vi kommer i kontakt med på daglig basis, fra firmalogoer til t-skjorte-utskrifter. En av de store fordelene med vektorkunst er evnen til å skalere den opp eller ned uten å forringe kvaliteten. Dette gjør det mulig for designere å bruke kunsten på en rekke måter og visuelle rom. En av de nødvendige komponentene til å kunne bruke vektorkunst uavhengig av størrelsen på ledig plass til grafikk, har en gjennomsiktig bakgrunn for kunsten.