Feilsøking av Adobe Encore

Feilsøking av Adobe Encore

 

Vanlige løsninger

1.

Last ned og installer den nyeste versjonen av programmet til systemet ditt. Nyere versjoner av programmet er utviklet for å fungere med ulike versjoner av Windows-operativsystemet og installerte drivere.

2.

Oppdater operativsystemet ved å installere de nyeste programvareoppdateringene fra Microsoft. Oppdateringer til operativsystemet finner du på Microsoft-oppdateringsstedet (se Ressurser).

3.

Last ned den nyeste driveren for skjermkortet. Gå til nettsiden for produsenten av skjermkortet ditt og se om programvareoppdateringer er tilgjengelige.

4.

Juster skjermoppløsningen på skjermen til minst 1020 ved 768. Hvis skjermoppløsningen er for liten, vil programmet ikke fungere riktig.

Installer programvaren på nytt

1.

Kopier 'Program' -mappen fra installasjons-CDen til skrivebordet. Klikk på Start-knappen, og velg deretter 'Computer' eller 'My Computer'. Dobbeltklikk på ikonet for CD / DVD-stasjonen, og finn deretter applikasjonsmappen.

2.

Dobbeltklikk på Programma-mappen som er på skrivebordet for å åpne mappen .

3.

Finn og dobbeltklikk mappen 'setup.exe'. Dette vil starte Windows Installer. Klikk på 'Neste' og følg instruksjonene på skjermen for å installere programvaren på nytt.

4.

Klikk på 'Fullfør' -knappen for å fullføre installasjonen.

Tips og advarsler

  • Last ned og installer eventuelle produktoppdateringer for Adobe Encore for å se om dette vil løse problemet du har.
  • Hvis Adobe Encore ikke kjører riktig på datamaskinen din, må du feilsøke for å finne og rette opp problemet. Problemer kan inneholde blanke eller flimrende dialogbokser, en 'fast' markør, en blå skjerm eller ulike feilmeldinger som vises på skjermen. Du kan feilsøke Adobe Encore enten ved å prøve vanlige løsninger på problemer eller installere programmet på nytt på systemet.