Tutorial om Data Analytics i Excel

Tutorial om Data Analytics i Excel

 

1.

Installer Data Analysis ToolPak. I Excel 2003, klikk på 'Verktøy' -fanen, og klikk deretter på 'Add-ins.' Klikk avkrysningsboksen 'Analyseverktøyspak' og klikk deretter på 'OK'. I Excel 2007, klikk på 'Office' -knappen og klikk deretter 'Excel Options.' Klikk på 'Add-Ins', og klikk deretter på 'Excel-tillegg' i Behandle-boksen. Klikk på 'Gå' -knappen, og klikk deretter på 'Analysis ToolPak' -feltet i Add-Ins Available-boksen. Klikk på 'OK'. Hvis en melding dukker opp spør du om du vil installere Toolpak, klikker du på 'Ja'.

2.

Åpne Data Analysis ToolPak. I Excel 2003, klikk på 'Verktøy' og klikk deretter på 'Data Analysis.' I Excel 2007 klikker du på 'Data' -fanen og klikker deretter på 'Data Analysis.'

3.

Klikk på typen dataanalyse du vil kjøre. De tilgjengelige alternativene inkluderer korrelasjon (for å se om data har en korrelasjon eller tilkobling), beskrivende statistikk (for eksempel gjennomsnittlig modus og median), histogram (en type bardiagram) og tilfeldig tallgenerering.

4 . Klikk på 'Input Range' -boksen og skriv inn plasseringen av cellene som inneholder dataene du vil utføre Data Analytics. Hvis dataene for eksempel er i celler A1 til A20, skriver du inn 'A1: A20' i utmatingsboksen.

5.

Klikk på 'OK'. Excel vil utføre den forespurte analysen og returnere resultatet på skjermen.

Tips og advarsler

  • Formater dataene dine i kolonner. Data Analysis ToolPak fungerer best når dataene er formatert i kolonner, ikke rader.
  • Microsoft Excel er regnearkprogramvare som lar deg taste inn, administrere og manipulere store mengder data. Inkludert i hver versjon av Excel er Data Analysis ToolPak, et sett med analytiske verktøy som du kan bruke til å lage histogrammer, finne avvik og utføre statistiske tester. For å kunne bruke dataanalyse i Excel må du legge til Data Analysis ToolPak til verktøylinjen.