Jeg kan ikke få tilgang til kontakter på databasen i Outlook 2007

Jeg kan ikke få tilgang til kontakter på databasen i Outlook 2007

 

1.

Klikk på 'Start' -knappen på venstre side av oppgavelinjen i Microsoft Windows, og klikk deretter på 'Alle programmer'. Velg 'Microsoft Outlook 2007' -programmet, og deretter åpnes programmet.

2.

Klikk på 'Business Contact Manager' og velg deretter 'Database Tools'. Klikk på 'Del database' -alternativet. Dialogboksen Share Database Wizard åpnes deretter på skjermen.

3.

Klikk på 'Next' -knappen. Velg alternativet 'Jeg vil dele dataene mine', og klikk deretter av i boksen ved siden av hver bruker som du vil dele databasen med.

4.

Velg 'Neste '-knappen for å fullføre veiviseren og gå tilbake til Outlook 2007-programmet.

5.

Klikk på alternativet Business Contact Manager og klikk deretter alternativet' Database Tools 'igjen. Velg alternativet 'Opprett eller velg en database'.

6.

Klikk på 'Velg en eksisterende database' og skriv deretter inn navnet på datamaskinen som databasen ligger på i feltet 'Datamaskinnavn'.

7.

Velg 'Koble' -alternativet og klikk deretter på databasen du vil koble til fra feltet 'Databasenavn'. Klikk på 'Neste' for å fullføre prosessen, og du vil da kunne få tilgang til databasen.

Microsoft Office Outlook 2007 leveres med en praktisk Business Contact Manager-funksjon som lar deg dele kontaktinformasjon over nettverksdatabaser. Hvis du imidlertid har problemer med å få tilgang til kontakter fra en database, kan det hende at du ikke er riktig koblet til den. For å fikse dette, må du sørge for at du deler de kontaktene du vil ha med de menneskene du vil ha, og deretter koble deg til databasen ved hjelp av funksjonen Business Contact Manager.