Slik redigerer du sanger på datamaskinen

Slik redigerer du sanger på datamaskinen

 

1.

Velg og importer hver lydfil til Audacity ved å velge 'Import Audio' fra 'Project' -menyen.

2.

Navn hver fil med en relevant beskrivelse som 'Gitar,' 'Trommer' eller 'Vokal'. Plasser hver fil i ønsket kronologisk rekkefølge ved å flytte den med pilverktøyet. Spill filene som et sammenhengende stykke ved å trykke på 'Green' -pilen. Stopp individuelle spor fra avspilling ved å velge 'Mute Track' -knappen. Lytt etter altfor høye spor, eller feil du ønsker å redigere ut. Rediger sporvolum ved å lage lydkuverter i hvert spor ved hjelp av lydkuvertknappen øverst i venstre hjørne. Manipuler lydvolum ved å heve eller senke begynnelses- og sluttpunktene til hver lydkuvert. Klipp feil eller uønskede lyder ved å markere det enkelte spor med markøren og velg saksikonet, eller 'Klipp ut' fra panelet til høyre.

3.

Lytt til spor som et sammenhengende stykke. Slå sammen sporene i en MP3 ved å velge 'Lagre som' fra filmenyen.

Tips og advarsler

  • Teknisk er det enkelt å redigere en sang, men Å finne en god balanse fra et kunstnerisk synspunkt kan ta en enorm tid. Ikke haste prosessen; bruke tid på raffinering og redigering til sangen høres 'perfekt'.
  • Enten du gjør endringer i et tidligere eksisterende opptak eller sette sammen et helt nytt spor, kan du redigere musikk på en datamaskin, og du kan velge nøyaktig hvilke musikkelementer du vil ha og kaste bort det du ikke trenger. For dem som lager sin egen musikk digitalt, lar programvare som Audacity dem kompilere separate spor eller kanaler og justere nivåene og lydene til hvert spor. Musikk skal alltid lagres i et MP3-format for endelig distribusjon.