Hvordan konvertere og endre størrelse på bilder

 

Konverter og endre størrelse i Microsoft Paint

1.

Åpne Microsoft Paint. Bruk 'Fil' -menyen, velg 'Åpne ...' og finn filen du vil redigere. Bildet åpnes i Paint-vinduet.

2.

Gå til 'Fil' -menyen, og klikk 'Lagre som ...' Et nytt vindu åpnes som lar deg velge destinasjonen til den nye filen. Velg en passende mappe, gi bildet en tittel og klikk på den nye filtypen du vil konvertere bildet i. Paint tilbyr muligheten til å lagre bilder som .bmp, .jpg, .png og flere andre typer. Klikk på 'OK'.

3.

Få tilgang til 'Endre størrelse' -knappen på kategorien 'Bilde'. Juster innstillingene i dette vinduet for å manipulere størrelsen på bildet ditt med prosentpoeng eller piksler. Klikk på 'OK' for å se det forstørrede bildet. Du kan velge 'Angre' hvis du trenger å returnere bildet til sin opprinnelige størrelse.

Konverter og endre størrelse på forhåndsvisning

1.

Åpne programmet Preview. Klikk på 'File' -menyen, og velg 'Åpne ...' I det nye vinduet åpner du filen du vil konvertere og endre størrelse Klikk på 'Åpne' for å se bildet i Preview-nettleseren.

2.

Gå til 'Fil' -menyen, og klikk 'Lagre som ...' I denne vinden ow, du har muligheten til å endre navnet på filen og velge filtypen du vil konvertere bildet til. Forhåndsvisning lar deg konvertere bildet til .jpg, .tiff, .png og andre filtyper.

3.

Gå til 'Verktøy' -menyen og klikk 'Juster størrelse. ..

4.

Juster bildens dimensjoner og oppløsning med denne menyen. Bruk de forhåndsinnstilte vanlige dimensjonene som 320 x 240, eller manipuler bildet slik at det passer størrelsen du trenger.

Tips og advarsler

  • Merk av for «Opprettholder aspektforhold» eller «Skala proportionalt» -boksen for å beholde samme andel av bildet ditt når justere størrelsen sin.
  • Konvertering og resizing av digitale bilder kan være nyttig for å laste opp digitale bilder, legge inn nytt innhold på en nettside eller dele bilder med venner. Siden noen programmer begrenser opplastinger til bestemte bildestørrelser og filtyper, må enkelte brukere justere bilder for å tilfredsstille disse kravene. Selv de mest grunnleggende bildebehandlingsprogrammene inneholder funksjoner for å manipulere bilder fra en rekke filformater.