Java Virtual Machine Systemkrav

  Java er programmeringsspråket som brukes til å vise spill, komplisert grafikk og animasjon i en nettleser. Du må laste ned Java Runtime Environment (JRE) til datamaskinen din slik at den kan behandle Java-skript. Java Virtual Machine (JVM) er bare en del av JRE. JVM brukes imidlertid ofte feilaktig til Java, JRE eller Java Runtime. Det er ikke tilgjengelig som et frittstående program og bare som en del av JRE. Du må sjekke datasystemet før du installerer JRE for å sikre at det passer til de nødvendige kravene.

Operativsystem

JVM støtter Windows 7, Vista , Server 2008, XP, 2000 og Server 2003 på 32-bits siden. JVM støtter Windows 7, Vista, Server 2008, XP og 2003 på 64-bits siden.

Minne og harddisk

Datamaskinen din s minne, eller RAM, er den primære datalagringen som bestemmer hvor mange programmer du kan kjøre samtidig. Datamaskinens harddisk er den sekundære lagringsenheten som bestemmer hvor mye data du kan lagre. Begge måles i megabyte eller gigabyte. Java krever minst 128 MB for operativsystemene som støttes, bortsett fra Windows XP og 2000 på 32-bits side der det bare trenger 64 MB. Java trenger minst 98 MB ledig harddiskplass for installasjon.

Nettleser

Javas funksjon er å vise komplisert grafikk, interaktive data og spill i en nettleser. JVM støtter primært Internet Explorer og Firefox nettlesere. Den kan også fungere med Netscape og Mozilla-nettlesere på 64-bits siden.