Slik Slipstream Sata Drivere

 

1.

Last ned og installer nLite hvis du ikke allerede har gjort det (se Resources).

2.

Sett inn Windows XP installasjonsdisk i datamaskinens CD-stasjon, og start deretter nLite.

3.

Velg stasjonen som inneholder Windows XP-installeringsdisken i nLite-vinduet, og klikk deretter på 'neste'. NLite vil Kopier oppsettfilene til et sted du spesifiserer på harddisken. Klikk på 'Neste' -knappen når den er ferdig.

4.

Velg 'Drivers' og 'Bootable ISO' I neste skjermbilde klikker du på 'Neste' -knappen igjen.

5.

Klikk på 'Sett inn' -knappen nederst i vinduet, og bla deretter til hvor SATA-drivere er lokalisert og velg en av driverfilene. Et nytt vindu vil dukke opp og spørre deg om hvilke spesifikke drivere du vil laste inn. Velg den spesifikke driveren, eller velg alle, og velg deretter 'OK'.

6.

Klikk på 'Next', og trykk deretter 'Yes' for å starte slipstreaming-prosessen. Klikk 'Next' når prosessen er ferdig.

7.

Klikk på 'B urn '-knappen for å brenne et oppstartbart ISO-bilde på harddisken.

Tips og advarsler

  • ISO-filen i trinn 7 kan brennes på en tom CD ved hjelp av et ISO-brenningsprogram, på hvilket tidspunkt kan det brukes som en vanlig Windows XP-installeringsdisk.
  • 'Slipstreaming' er et begrep som brukes til å beskrive prosessen med å legge til drivere, hurtigreparasjoner og servicepakker, blant annet til en Windows-installasjons-CD. Fordi SATA-harddisker ikke ble brukt mye når Windows XP ble først utgitt, var driverne som trengte å installere XP på SATA-stasjoner, aldri inkludert på CDen. For å få Windows XP til å fungere på en SATA-stasjon, må du slippe de nødvendige driverne på CDen ved hjelp av et program kalt nLite. Heldigvis er det meste av prosessen automatisk, og du trenger bare å konfigurere noen preferanser for at den skal fungere.