Slik konverterer du en DRM til en beskyttet WMV-fil

 

1.

Fjern DRM-kryptering fra videoen. Brukere kan kjøre media gjennom et program som Tunebite eller Tune4Win for å løfte opphavsretten. Eksporter filen til et digitalt videoformat som støttes av Expression Encoder, for eksempel WMV, AVI, ASF eller MOV.

2.

Kjør Expression Encoder. Velg alternativet 'Transcoding Project' på velkomstskjermbildet. Sett opp en ny prosjektfil.

3.

Klikk på 'Import' -knappen. Søk etter DRM-strippet video i filvalgsvinduet. Velg elementet og klikk på 'Åpne' -knappen for å laste mediet inn i programmet.

4.

Velg kategorien 'Encode' og åpne 'Utdataformat' ned menyen. Velg 'Windows Media.'

5.

Velg kategorien 'Utdata'. Gå til delen 'Sikkerhet' og merk av for 'Digital Rights Management' -boksen.

6.

Klikk på 'Encode' -knappen for å konvertere DRM-strippet videoen. En bekreftelsesmelding vises når den beskyttede WMV-filen har blitt generert. Mediene vil være tilgjengelige i programmets standardlagerplassering.

Tips og advarsler

  • Selv om Microsoft Expression Encoder kan lastes ned gratis, vil brukerne må kjøpe den lisensierte versjonen av programmet for å generere beskyttede WMV-filer.
  • Digital Rights Management (DRM) er en form for opphavsrettsbeskyttelse som brukes på digitale filer. Eventuelle medier som er kodet med DRM-restriksjoner, kan ikke fritt sirkuleres eller reproduseres. Digitale videoer som har DRM-restriksjoner, må fjernes fra opphavsrettsbeskyttelsen før de kan konverteres til alternative formater av media. Men mens mange filkonverteringsverktøy støtter WMV som et utdataformat, må brukerne bruke Microsoft Expression Encoder til å generere en beskyttet versjon av videoen.