Slik skriver du ut fra MS Word til en PDF

 

Trinn 1

1.

Last ned og installer en kopi av Adobe Acrobat Reader på datamaskinen. Du kan ha en kopi allerede, men få den nyeste versjonen. Programvaren er gratis. Koblingen i delen Ressurser vil lede deg til den aktuelle nettsiden.

2.

Skaff muligheten til å konvertere MS Word-filer til PDF-filer. Dette kan oppnås på flere måter. Innkjøp og nedlasting av Adobe Acrobat 9 Standard-programvarepakken er en av dem. Mens leseren er gratis, gir programvaren for å lage PDF-filer en prislapp på 299 dollar fra oktober 2010. Denne programvaren lar deg også gjøre mange andre ting med PDF-filer, så hvis du bare vil konvertere MS Word-filer til PDF-filer, det er billigere og til og med gratis alternativer. En løsning er å registrere deg for Adobes Acrobat.com abonnementstjeneste. Tjenesten er gratis for de fem første filkonverteringene i PDF-format. For ubegrensede konverteringer koster den grunnleggende abonnementstjenesten en månedlig avgift på $14,99 per måned (fra oktober 2010).Det finnes også tredjeparts Word-to-PDF-omformere, for eksempel Universal Document Converter, tilgjengelig for nedlasting på $69,99 fra oktober 2010 for en enkeltbrukerlisens, Primo PDF og PDF Creator - begge er gratis, opensource-programvare (se Resources).

3.

Konverter MS Word-filen til PDF-format . Hvis du allerede har installert Adobe Acrobat 9, kan du kjøre konverteringen i MS Word-programmet. Avhengig av din versjon av Word, kan dette oppnås på to måter:1. Lagre filen som en PDF via 'Save As' -alternativet fra 'File' i hovedmenyen. I dette tilfellet kan du ha muligheter til å bestemme utskriftskvaliteten og filstørrelsen på PDF-filen.
< br />

2. Fro m hovedmenyen, velg 'File' og 'Print.' For skriveren, velg 'Virtual PDF Printer' og klikk 'OK'.For abonnementet Adobe service, last opp Word-filen og last ned den konverterte PDF-filen ved å følge instruksjonene i nettleseren din.

4.

Åpne den konverterte PDF-filen i Acrobat Reader for å bekrefte at den replikeres ønsket formatering og grafikk av ditt Word-dokument. Legg også merke til filstørrelsen på dokumentet hvis du planlegger å sende det til e-post. Langvarige Word-filer med mange bilder kan bli svært store når de konverteres til PDF.

Bærbare dokumentfiler (PDF-filer) har en rekke fordeler i forhold til standard MS Word-dokumenter. Først av alt beholder PDF-filen den opprinnelige formateringen du opprettet i Word-dokumentet. For det andre kan dataene i filen ikke endres, noe som kan komme til nytte når du sender ut et dokument som en kontrakt. Endelig konverterer et Word-dokument til en PDF-fil deg til å dele dokumentet med noen som ikke eier Microsoft Office-programvare.