Slik sender du en faks fra Word

 

Bruk Send-kommandoen

1.

Start Word. Opprett faksdekselsiden ved å klikke på Microsoft Office-knappen og klikke på 'Ny'. I venstre oppgavelinje merket 'Maler' klikker du på koblingen 'Fakser'. Velg en faksforside siden miniatyrbilde og klikk 'Last ned.' Fyll ut informasjonen for forsiden.

2.

Opprett faksdokumentet du vil sende under forsiden. Lagre dokumentet ved å klikke på Microsoft Office-knappen og klikke på 'Lagre'. Hvis malen du valgte ble opprettet i en tidligere versjon av Office, vises 'Kompatibilitetsmodus' i tittellinjen. Lagre dokumentet som vanlig. En melding vises, slik at du vet at malen ble opprettet i en tidligere versjon og ber deg om å lagre den i Word 2007-format. Klikk på 'OK' for å lagre filen.

3.

Klikk på Microsoft Office-knappen og klikk 'Send'. Klikk på 'Internetfaks' fra menyen. Hvis du ikke har konfigurert en Internett-faksservice, blir du sendt til en nettside for å sette opp en. Klikk på 'OK' for å konfigurere en fakstjeneste.

4.

Velg en av flere fakstjenester som er tilgjengelige, for eksempel InterFAX, Concord eller RingCentral. Selv om noen av tjenestene har en gratis prøveversjon, må du likevel angi informasjon som en e-postadresse, et kredittkortnummer og et valg av faktureringsplan.

5.

p> Klikk på Microsoft Office-knappen og klikk 'Send' igjen når tjenesten er aktivert. Klikk på 'Internett-faks', fyll inn den nødvendige informasjonen, avhengig av hvilken tjeneste du valgte, og send faksen.

Bruk faksskriverkommandoen

1.

< p> Åpne Word og dokumentet du må sende via faks. Klikk på Microsoft Office-knappen og klikk 'Skriv ut' for å åpne dialogboksen Skriv ut.

2.

Klikk på rullegardinmenyen 'Navn' og velg faksmodemet fra listen. Du må ha et faksmodem installert på en skriver, skriveren må kobles til en telefonkontakt, og faksmodemprogramvaren må installeres på datamaskinen, eller dette vil ikke fungere. Klikk på 'OK' for å starte Faksveiviseren.

3.

Følg instruksjonene for å legge til informasjon i faksen, for eksempel mottakerens navn og telefonnummer og faksdeksel

4.

Klikk på 'Fullfør' for å sende faksen.

Tips og advarsler

  • Du kan sende fakser fra Word 2003 og 2010 ved enten å velge en Internett-faksservice eller bruke utskriftskommandoen, men instruksjonene er litt forskjellige.
  • Muligheten til å sende en faks pleide å bety en spasertur ned til kontorfaksmaskinen eller en stasjon til en lokal forretningstjeneste som ville fakse for deg. Nå kan du sende viktige fakser direkte fra Microsoft Office Word 2007 til en mottaker hvor som helst i verden uten å forlate skrivebordet ditt. Du kan bruke en Internett-faksservice for å sende dokumentet, eller du kan bruke et faksmodem innebygd i skriveren. Uansett har du nå muligheten til å fakse på fingertuppene.