Opplæringsdatamaskinverktøy

  Datamaskiner kan være en effektiv måte å lære på, fordi de fleste barn og voksne allerede bruker tid på en datamaskin. Opplæringsverktøy kan brukes av nesten alle som investeres innen utdanning, inkludert studenter, foreldre og lærere, men de vil bli brukt på ulike måter. Selv vanlig programvare og Internett kan hjelpe med kognitiv og sosial utvikling.

For studenter

En tekstbehandling er et grunnleggende og effektivt pedagogisk verktøy for studenter. Det sparer tid når du skriver papirer, gjør det mulig å legge til, redigere og redigere uten omskrivning, og den digitale filen kan enkelt transporteres. Kognitetsnivået øker for studenter som bruker tekstbehandlerens tilleggsfunksjoner, for eksempel ordboken eller tesaurus. Velge et passende synonym er viktig når du bruker en synonymordbok.Dataspill og andre onlineaktiviteter øker hånd-øye-koordinering. Online korsord eller andre puslespill hjelper med språklige, matematiske og logiske evner. Strategispill krever mange ferdigheter, men er også ganske underholdende.Web 2.0-programvare hjelper elevene til å lære og gjøre bedre i skolen. Stu.dicio.us og Gradefix er to programmer som lager en tidsplan for oppgaver i hjemmet og prioriterer dem. De er nyttige for å lære tidskompetanse og holde styr på viktige oppdrag.

For foreldre

Foreldre kan dra nytte av dataredskap ved å søke online for aldersgyldige dataspill eller ved å velge programvare de kan leke med sine barn.Foreldre til små barn kan jobbe på en ddition, subtraksjon, vokabular og andre nødvendige ferdigheter online ved å spille engasjerende, interaktive spill. For eldre barn har mange populære brettspill en programvare som tilsvarer at hele familien kan spille. Jeopardy og hvem som ønsker å være millionær er populære trivia-spill med datautgaver. Monopol og Liv er strategispill som kan spilles på en datamaskin. Foreldre bør forhåndsvise og velge spill før de oppfordrer barna til å spille dem.

For lærere

Lærere kan bruke dataredskaper både i sine leksjoner og i å administrere sine klasserom. For leksjoner kan lærere bruke presentasjonsprogramvare og benytte seg av multimedia ressurser ved å inkludere bilder, lyder, video og hyperkoblinger når det er nødvendig. Aktivitet i klassen kan kreve at studentene forsker informasjon på nettet mens instruktøren lærer dem hvordan man bruker søkemotorer og søkeord effektivt. Oppdrag som inneholder dataprogrammer er spesielt vellykkede når det gjelder å skape studentinteresse. Klasseromblogger for journalresponser, podcaster for bokrapporter eller tekstoppsummeringer og wikier for gruppeprosjekter er populære metoder for bruk av datautstyr i utdanning.Lærere kan bruke elektroniske ressurser slik som som Blackboard, Chalksite og Engrade å administrere timeplaner, aktiviteter, undersøkelser og prosjekter. Disse typer onlineprogrammer kan spore bruksstatistikk og beregne karakterer, samt tjene som et sentralt kommunikasjonspunkt for lærere og studenter.