Slik bruker du Corel Draw X

 

1.

Bruk kurveverktøyene til å tegne linjer. Du kan bruke Freehand-verktøyet hvis du vil tegne noe som du vil med en blyant eller bruke det mer avanserte Flyout-verktøyet, som lar deg lage en linje med forskjellige noder som du kan bruke til å manipulere linjens nøyaktige kurve du har laget. Gjør dette ved å klikke på noden og dra den til ønsket posisjon.

2.

Bruk den tilpassede fargepaletten til å administrere hvilke farger du bruker på tegningen din. Hver gang du bruker en farge, legges den til paletten hvis du vil bruke den på nytt. Hvis du vil ta en farge fra et annet bilde, kan du bare laste det inn, velge øyedråperverktøyet og klikke på fargen du vil ta tak i.

Bruk pikselvisning for presis tegning. Pixel View endrer visningsmodus, zoomer inn og overlegger et rutenett over toppen av tegningen, slik at du kan se hver enkelt pixel. Dette gjør at du kan være nøyaktig, da du kan fylle ut tegningspikselet ditt ved piksel. Pixel View brukes vanligvis av kunstnere til å berøre bestemte områder av bildet der nøyaktige detaljer er viktige.

4.

Bruk Mesh Fill-verktøyet til å lage subtile endringer i farge over et objekt. Dette verktøyet brukes når du ikke vil ha harde linjer, men foretrekker en gradientfarge å glasere over et objekt, forandre i både lysstyrke og metning fra den ene siden av objektet til den andre.

5.

Tilpass verktøylinjer slik at du har tilgang til verktøyene du bruker oftest. Dette vil tillate deg å jobbe raskere. Hold 'Alt' -knappen mens du velger en verktøylinje, og dra den til et annet område. Dette kan gjøres med alle verktøylinjer. Når du er ferdig, lagre arbeidsområdet ved å klikke på 'Verktøy'> 'Valg'> 'Arbeidsområde.' På nedre høyre side klikker du på 'Ny' -knappen og oppgir arbeidsområdet. Velg 'OK' og arbeidsområdet ditt vil være tilgjengelig når du starter andre prosjekter.

Tips og advarsler

  • Gå gjennom alle veiledningene på CorelDraw-nettstedet (se Referanser) for en full forståelse av hva programmet er i stand til.
  • CorelDraw er et grafikkprogram som brukes til å lage ulike bildefiler som deretter kan plasseres enten i presentasjoner, på Internett, eller selges som frittstående kunstverk. Du kan enten kjøpe programmet eller laste ned en prøveversjon av CorelDraw (se Resoures). Fra oktober 2010 koster CorelDraw $449, men hvis du har en eldre versjon, kan du bare oppgradere til $199. CorelDRAW tilbyr flere verktøy som lar deg lage dynamiske bilder.