Slik kjører du et eksternt skrivebord på XP Home

 

1.

Logg på vertsdatamaskinen du vil bruke til å koble deg til en klientdatamaskin. Klikk på 'Start' -knappen og velg deretter 'Kontrollpanel' -alternativet.

2.

Klikk på 'Ytelse og vedlikehold' og klikk deretter på 'System'. Velg 'Fjern' -fanen i dialogboksen Egenskaper for system.

3.

Merk av for 'Tillat brukere å koble eksternt til denne datamaskinen', og klikk deretter på 'OK' knappen.

4.

Gå tilbake til kontrollpanelvinduet og velg deretter 'Sikkerhetssenter' -alternativet. Klikk på 'Windows-brannmur' -alternativet, og klikk deretter på boksen ved siden av 'Ikke tillat unntak' -feltet slik at det ikke er valgt.

5.

Klikk på ' Undtagelser '-fanen og velg deretter' Eksternt skrivebord '-alternativ. Klikk på 'OK' -knappen og gå tilbake til kontrollpanelvinduet.

6.

Velg alternativet 'Ytelse og vedlikehold' igjen, og velg deretter 'System'. Klikk på kategorien 'Computer Name' og skriv deretter navnet på datamaskinen. Klikk på 'OK' -knappen og lukk ut av de åpne vinduene.

7.

Logg på klientdatamaskinen og klikk på 'Start' -knappen fra skrivebordet. Flytt musen over alternativet 'Alle programmer' og klikk deretter på alternativet 'Tilbehør'.

8.

Klikk på 'Kommunikasjon' og velg deretter 'Eksternt skrivebordstilkobling' alternativ. Skriv inn navnet på vertsdatamaskinen i feltet 'Computer' og klikk deretter 'Koble' -knappen.

9.

Skriv inn brukernavn og passord, og klikk deretter på 'OK' knapp. De to datamaskinene vil da bli koblet til den eksterne skrivebordstilkoblingen.

Når du har operativsystemet Windows XP Home Edition installert på datamaskinen, kan du bruke den eksterne skrivebordsfunksjonen til å koble klient- og vertsdatamaskiner. Funksjonen eksternt skrivebord er nyttig hvis en person på en vertsmaskin ønsker tilgang til en klientens datamaskin for å løse tekniske problemer eller vise filer. For å konfigurere eksternt skrivebordstilkobling må du gjøre innstillingsendringer på både klienten og verten datamaskiner.