Verktøy for Harddisk Imaging

  Harddiskavbildning innebærer å ta alle dataene for en hel harddisk og skrive til en enkelt fil (kalt et bilde) på en annen stasjon. Den ligner veldig på CD-bildebehandling, hvor alle dataene fra en CD eller DVD er skrevet til en diskbildefil på en annen harddisk. En rekke verktøy, både gratis og kommersielt, utfører harddiskbilder.

Datasettdefinisjon

Et av de vanligste diskbildingsverktøyene er det gratis programmet 'dd' eller 'datasettdefinisjon.' Den er installert som standard på Linux- og Mac OS X-datamaskiner og kan lastes ned til Windows. Denne kraftige kommandoen tillater en bruker å kopiere en hel disk med all sin informasjon til en annen plate eller en harddisk-bildefil med bare en enkelt, skrevet kommando. Det er imidlertid potensielt farlig, da feil kan slette hele harddisken. Faktisk kalles det noen ganger sjokkerende 'Destroy Disk.' En 'dd' -kommando ligner på følgende:


dd hvis = C: av = D: \ c\_backup.isoDette tar alle dataene på C: stasjonen og plasserer den i filen 'c\_backup.iso' på D: stasjonen. Kildedriveren betegnes med 'if' -kommandoen, mens destinasjonsstasjonen er betegnet med 'of' -kommandoen. Men hvis du ser på tastaturet, vil du legge merke til at 'i' og 'o' -tastene er rett ved siden av hverandre på et standardtastatur fra USA. Kommandoens kallenavn kommer fra potensialet til å reversere rekkefølgen på kommandoene og ødelegge alle dataene på C: -drevet.

Sikkerhetskopiering av Microsoft System Image

Brukere av en hvilken som helst versjon av Windows 7 og noen versjoner av Windows Vista har et annet alternativ. Windows Backup-programmet er inkludert i deres kopi av Windows, og kan brukes til å enkelt lage sikkerhetskopier av harddisken. Dette programmet kan du finne ved å klikke på 'Start' buton, klikke på 'Kontrollpanel' og velge ' System og vedlikehold ', og klikk på' Sikkerhetskopiering og gjenoppretting. 'Dette har ingen av risikoene knyttet til gratis' dd '-programmet, men er utilgjengelig for brukere av Windows XP eller tidligere.

Mac Disk Utility

Brukere av operativsystemet Mac OS X har også en innebygd harddiskbehandlingsløsning som kan åpnes ved å åpne Diskverktøyet i mappen 'Programmer / Verktøy'. Brukere klikker bare på diskikonet de ønsker å vise og velger ' Ny bilde '-knappen. De blir spurt hvor de skal lagre bildet og hva kryptering og komprimeringsalternativer de vil bruke.