Viktige funksjoner i PGP Desktop

  PGP Desktop er en applikasjonspakke levert av PGP Corporation som gir en implementering av OpenPGP-standarden for offentlig nøkkelkryptering. Applikasjonspakken integreres sømløst med skrivebordet ditt for å tillate bruk av kryptering i nesten daglig bruk i din daglige databehandling fra korrespondanse til diskkryptering. Det finnes tre nivåer av utgivelser for ulike typer brukere: Hjem, Profesjonell og Bedrift.

Hjem

PGP Desktop Home er grunnlinjen for PGP Desktop. Det muliggjør sømløs Email-kryptering uten bruk av krypterings- eller dekrypterings knapper. PGP Desktop Home tilbyr også integrert støtte for krypterte chat-økter over AOL Instant Messenger. Programmet forenkler også kryptert lagring og sikkerhetskopiering, samt sikker filkryptering og arkivering. PGP Desktop Home har vist seg å fungere under både 32-biters og 64-biters versjoner av Windows Vista, og gir et nært gjennomsiktig lag med kryptert beskyttelse for brukerne.

Profesjonell

PGP Desktop Professional opprettholder alle funksjonene i PGP Desktop Home, men har full støtte for Microsoft Windows 7, i tillegg til Apples Mac OS X Snow Leopard og Linux-operativsystemene. Det utvides for å tillate virtuell diskkryptering sammen med bedre støtte for partisjonsbasert kryptering. PGP Desktop Professional kan også fungere sammen med en PGP Universal Server, slik at klienten kan distribueres og administreres eksternt.

Bedrift

PGP Desktop Bedrift kommer med alle funksjonene i PGP Desktop Professional og Home, bortsett fra Mac OS X og Linux-støtte, men legger til i PGP NetShare-applikasjonen. PGP NetShare muliggjør sikker kommunikasjon av filer mellom andre brukere av NetShare. Programmet forenkler sikker dokumentoverføring, visning og avhending over et nettverksmiljø.