Hvordan bygge en PC-video

 

1.

Få Windows Movie Maker hvis programmet ikke kom forhåndsinstallert på PCen. Windows Movie Maker kan lastes ned gratis som en pakke med 'Windows DVD Maker' fra Microsofts nettsted, eller du kan laste ned Movie Maker alene på Soft82-nettstedet (se Resources). Når du er lastet ned, går du til mappen 'Nedlastinger', dobbeltklikker på Windows Movie Maker-ikonet og følger skjermbildene for å installere Movie Maker.

2.

Start Windows Movie Maker fra ' Start> Alle programmer, 'og importer dine videofiler til programmet. For å importere filer som allerede er lagret på datamaskinens harddisk, klikker du på 'Import Media' -knappen. For å importere videofiler fra et digitalt videokamera, koble videokameraet til PCen med ledningen som fulgte med videokameraet, og gå deretter til 'Fil' -menyen og klikk 'Importer fra digitalt videokamera.'

3.

Legg til videoen du importerte til Movie Maker til programmets tidslinje. For å legge til video i tidslinjen , klikk på klippet i 'Media' -panelet og hold nede museknappen og dra klippet til sporet i tidslinjen med etiketten 'Video'.

4.

Plasser videoklipp på tidslinjen i den rekkefølgen du vil at de skal spille. For å fjerne en del av videoklippet, klikk på 'Split' -verktøyet og klikk på klippet på tidslinjen to ganger, en gang i begynnelsen av delen av videoen du vil flytte og en gang på slutten av seksjonen. Deretter klikker du på delen av videoen du kutter og trykker på 'Slett' -tasten for å fjerne den fra tidslinjen.

5.

Rediger lydspor av video ved å klikke på '+' som vises ved siden av 'Video' -sporet for å vise lydsporet. Høyreklikk deretter sporet og velg 'Volum' for å slå lydens lyd opp eller ned, eller velg 'Mute' for å fjerne lyden fra klippet.

6.

< p> Lagre prosjektet som en videofil. For å lagre som video i Movie Maker, gå til 'File' og velg 'Publish' for å vise 'Publiser film' veiviseren. Skriv inn et navn for videoen i den angitte boksen, velg en sted der du vil lagre videoen, og klikk deretter på 'Publiser' -knappen for å lage en video fra Movie Maker-prosjektet.

Hvis du vil lage video-mash-ups eller originale videoer som de du finner online, må du lære å bygge eller redigere video. Når du vet hvordan du bygger eller redigerer video, kan du ta noen videoopptak du har på datamaskinen og gjøre endringer i den. Flere programmer kan brukes på en PC for å lage en video, inkludert Windows Movie Maker - det native Windows-videoredigeringsprogrammet som kommer forhåndsinstallert på de fleste Windows-datamaskiner.