Slik feilsøker du et WordPad-dokument

 

Kontroller om dokumentet er skadet ved å åpne et annet WordPad-dokument. , åpner andre programmer for å se om de viser merkelig oppførsel og prøver det mistenkte dokumentet på en annen datamaskin. Hvis andre filer og programmer oppfører seg merkelig, eller hvis WordPad-dokumentet fungerer bra på en annen datamaskin, ligger problemet med datamaskinen eller programvaren, ikke selve dokumentet.

p> Konverter filen til et annet format, for eksempel tekst-only eller RTF, og konverter deretter til WordPad.

4.

Endre dokumentets mal til Normal.dot For å gjøre dette, åpne filen, gå til 'Verktøy', deretter 'Maler' og 'Add-ins.' Hvis Dokumentmal-boksen viser noe unntatt Normal.dot, klikker du på 'Legg ved,' klikker du på 'Normal.dot' i mappen Maler og klikk på 'Åpne'.

5.

Kopier alt i dokumentet ditt, bortsett fra det siste avsnittet, og lim det inn i et nytt dokument. Ctrl + END og CTRL + SHIFT + HOME hurtigtaster for å velge denne teksten raskere.

6.

Kopier og lim inn de uforstyrrede delene av dokumentet ditt i et nytt dokument, hvis du merker at bare en del av filen oppfører seg merkelig, og deretter lagrer det skadede dokumentet i 'tekst-bare' format. Du kan da kopiere og lime inn den gjenværende delen av dokumentet fra filen 'eneste tekst' til den nye WordPad-filen.

Tips og advarsler

  • Lagre dokumenter i 'bare tekst' -format løser ofte korrupsjonsproblemet, men du vil miste all dokumentets formatering.
  • Hvis tekstbehandleren din begynner å opptre merkelig når du åpner eller forsøker å redigere et WordPad-dokument, kan dokumentet ditt bli skadet. Hvis du ikke har en lagret sikkerhetskopi av dokumentet, er det noen få ting du kan prøve å fikse den skadede filen. Prøv hvert trinn i rekkefølge, og stopp feilsøkingen når dokumentet ditt begynner å fungere skikkelig igjen.