Slik gjenoppretter du slettede filer

 

Mac-baserte datamaskiner

1.

Åpne 'Papirkurven' ved å klikke på Papirkurv-ikonet i dokken.

2.

Identifiser filen du vil gjenopprette når Finder åpnes.

3.

Klikk på filen du vil gjenopprette.

4.

Klikk på filen og dra den til skrivebordet hvis du vil gjøre den tilgjengelig på skrivebordet.

5.

Alternativt høyreklikker du på filen og klikk på 'sett tilbake' for å flytte filen tilbake til sin opprinnelige plassering.

Windows-baserte datamaskiner

1.

Hvis filen var rett og slett plassert i papirkurven, flytt det til skrivebordet; det ble ikke slettet permanent. Hvis du ikke ser filen du vil gjenopprette, er det sannsynlig at filen faktisk ble slettet. i dette tilfellet, se trinn 2. Åpne papirkurven og søk etter filen så raskt som mulig etter at du har oppdaget at den har blitt slettet permanent.

2.

Kjøpsfilgjenoppretting programvare online (lenker tilgjengelig nedenfor). Skift-slettet fil er usynlig for operativsystemet, men er muligens fortsatt på harddisken. File Recovery Software vil gjenopprette filen fra selve harddisken.

3.

Installer programvaren på datamaskinen din.

p> Følg programvareinstruksjonene for å søke etter filen ved hjelp av hele eller deler av filnavnet.

5.

Bruk programvaren til å forsøke å gjenopprette data som har vært Delvis overskrevet (om nødvendig).

Tips og advarsler

  • Hvis du gjør dette regelmessig, kan det være lurt å kjøpe en kopi av gjenopprettingsprogramvare. Hvis det skjer sjelden, må du prøve å få en prøveversjon av programvaren.
  • Sannsynligheten for at filene blir skadet eller helt overført, øker etter hvert som tiden går. Forsøk å gjenopprette filene så snart du kan.
  • Shift Slette en fil har en annen betydning for Mac-run og Windows-run-datamaskiner. For Mac-datamaskiner, ved å trykke på shift-delete når en fil er valgt, flyttes den bare til papirkurven, og det er enkelt å gjenopprette filen. For Windows-runde datamaskiner sletter Shift Delete slette filen permanent, noe som vil gjøre filen usynlig når det gjelder operativsystemet, men filen forblir på harddisken. filen kan gjenopprettes ved hjelp av spesiell programvare.