Slik konverterer du RGB til Pantone MS

 

Instruksjoner for bruk av Photoshop

1.

Åpne et RGB-bilde i Photoshop.

2.

Bruke Eyedropper-verktøyet Velg RGB-farge som du vil konvertere til Pantone (PMS), fra paletten Verktøy. Dette er nå forgrunnsfargen din. Hvis du klikker på forgrunnsfarge, åpnes dialogboksen Fargeplukker (Forgrunnsfarge). Klikk på 'Fargebiblioteker' -knappen.

3.

I fargebiblioteker klikker du feltet ved siden av 'Book' -parameteren, og velger deretter PMS-fargeboken du ønsker fra Menyen. For spotfarger, velg Pantone Solid Coated-boken.

4.

Pantone-ekvivalenten til den valgte RGB-farge er uthevet med en svart ramme. Klikk på 'OK' for å fullføre fargekonvertering.

Instruksjoner for bruk av Illustrator

1.

Åpne et RGB-bilde i Illustrator. Bruk valgverktøyet fra paletten Verktøy, velg RGB-fargene du vil konvertere til Pantone (PMS).

2.

Velg alternativet 'Windows' i verktøylinjen, velg deretter 'Stikkord'. I Swatch Palette, velg 'New Color Group' -ikonet nederst på paletten. Et nytt mappeikon vil vises i Swatch Palette.

3.

Velg mappeikonet som representerer den nye RGB-fargegruppen, og klikk deretter på 'Rediger fargegruppe' -ikonet på bunnen av Swatch Palette. Dette åpner dialogboksen 'Live Color'.

4.

I dialogboksen 'Live Color' klikker du på «Limit The Color Group» -ikonet nær bunnen av dialogboks. Velg 'Fargebøker', og velg deretter PMS-fargeboken etter eget valg fra menyen. For spotfarger, velg Pantone Solid Coated-boken.

5.

Klikk på RGB Color Group-mappen. De hvite trekanter i bunnen av fargeprøver viser at de nye Pantone-prosessfarger er nå i ditt Color Group-utvalg. En prikk i nederste høyre hjørne av fargeprøven indikerer at fargen er en spotfarge. Klikk på 'OK' for å fullføre fargekonvertering.

Instruksjoner for bruk av InDesign

1.

I menyen Paneler-panelet klikker du på nedpilen til høyre Velg 'Lab', 'Process' eller 'Spot' i dialogboksen 'New Color Swatch' i 'New Color Swatch'.

fra Fargetype-listen. I Fargemodus-listen velger du PMS-fargeboken du ønsker, fra menyen. For spotfarger, velg Pantone Solid Coated-boken.

3.

I Pantone-boksen skriver du Pantone-referansenummeret du ønsker. Klikk på 'Legg til' for å legge til den nye swatchen i biblioteket ditt. Når du er ferdig med å legge til fargeprøver, klikker du på 'Ferdig.' I fargepanelmenyen er spotfargerne identifisert med et ikon av en grå sirkel inne i en boks.

4.

Klikk på 'Tekst' -verktøyet for å bruke farge til tekst, klikk deretter på den nye Pantone-fargeprøven på menyen for fargepanelpanel for å bruke fargen til ditt valg. Alternativt klikker du på 'Object' -knappen for å bruke farge på en gjenstand, og deretter klikker du Pantone-fargeprøven.

Tips og advarsler

  • Bruk en Pantone fargebrikke bok for å sikre fargekonsistens mellom PMS-farge og RGB-farge.
  • Når du arbeider i Illustrator eller InDesign, slår du på 'Overprint Preview' for å få en nøyaktig forhåndsvisning av spotfarger. Bruk også standard Lab-verdiene til å vise forhåndsdefinerte spotfarger. Lab-verdier lar deg konvertere disse punktfargene til å behandle farger.
  • Fargepulver (PMS) -farger er levende og brukes når en farge må være konsistent, for eksempel for en logo på stasjonær. Prosessfarger (CMYK) brukes til fargeutskrift, for eksempel magasinpublikasjon.
  • Enkelte RGB-farger har ikke en nøyaktig Pantone-fargekamp. I dette tilfellet finner du nærmeste match.
  • Før du sender filene til en kommersiell skriver, er det en god ide å lage en testutskrift på din hjemme skriver for å verifisere nøyaktigheten av fargekonvertering.
  • Kontakt utskriftsleverandøren for å finne ut hvilke fargevalgssystemer (biblioteker) de støtter.
  • Datamonitorer og digitale kameraer bruker en fargekombinasjon av rød, grønn og blå eller RGB. Som et resultat er RGB standard fargevalg for de fleste grafiske programvareprogrammer. Noen ganger må et RGB-bilde konverteres for å bruke Pantone-spotfarger eller fargene cyan, magenta, gul og svart (CMYK) for fargeprosessutskrift. Pantone Matching System er et fargestandardiseringssystem som muliggjør denne konverteringen, og Pantone-bibliotekene kommer forhåndsinstallert i de fleste grafikkprogrammer.