Windows Backup Media Tools

  Windows XP leveres med Windows Media Player, et kraftig medieprogram som kan spille av musikk og videoer og vise visualiseringer. Med utgivelsen av Windows 7 kommer et nytt Windows Media Center med funksjoner som biblioteksledelse og TV-opptak. Backup-verktøy er utformet for å lagre innstillingene og visse funksjoner i Windows Media Center og Media Player for å beskytte brukere mot å miste data hvis programmene må installeres på nytt.

Windows Media Player-lisensrygging

Windows Media Player bruker digitale rettigheter ledelse for å hindre opphavsrettstyveri. Når musikk lastes ned eller lastes opp fra CDer, kopierer mediespilleren lisensene til et bibliotek. Dette kreves for Windows Media Player for å spille av filene. Periodisk sikkerhetskopiering av disse filene anbefales av Microsoft for å forhindre tap av lisenser hvis mediespilleren må installeres på nytt. Instruksjoner for sikkerhetskopiering av lisenser finnes på Microsofts støtteside.

Handy Backup

For å spille av en rekke mediefiler fra musikk til video velger mange brukere Microsofts Media Player og Media Center. Disse programmene tilbyr Brukerne får mulighet til å lage detaljerte spillelister av favorittmusikken og -videoene. Programmene tillater også at brukere laster ned og viser en rekke visualiseringer og grafikk. Handy Backup er et enkelt verktøy som er laget for å gi brukerne mulighet til å sikkerhetskopiere sine innstillinger og visualiseringer raskt. kan deretter gjenopprettes hvis noe skjer med den originale mediespilleren som krever reinstallasjon.

McBackup

Utviklet for å fungere som tillegg til Media Center brukt av Windows 7, tillater McBackup brukere å sikkerhetskopiere sine innstillinger for Media Senter, inkludert spillelister, favorittkanaler og innspilt TV. Verktøyet lar brukerne velge plasseringen av sikkerhetskopien, slik at eksterne harddisker kan brukes til å holde innstillingene sikre. Programmet er tilgjengelig gratis, med gratis registrering, og kan lastes ned fra flere elektroniske kilder.