Hva er Release Management?

 

Utvikling

Utgivelsesstyring inkluderer tidlig stadium av utviklingen av et nytt stykke programvare eller maskinvare. Denne innledende fasen av utviklingen av prosjektet inkluderer utformingen av stykket og andre planleggingsaspekter som starter med oppfatningen av produksjonen.

Forberedelse

Den faktiske produksjonen av programvaren eller maskinvaren faller også under utgivelsesstyring, i henhold til en definisjon på KnowledgeTransfer.net. Testing av produktet er en viktig del av å forberede den til utgivelse.

Fullfør

Opprettelsen av riktig dokumentasjon som følger med produktet, opplæring i bruken av produktet og den faktiske fordeling av produktet, er alle delte av utgivelseshåndteringsprosessen. Å gi riktig støtte til brukere av det nye produktet er et kritisk skritt i frigjøringsstyring. Release Management er et begrep som brukes i informasjonsteknologi for å referere til den brede prosessen med å frigjøre ny maskinvare eller programvare. En utgivelse er den formelle introduksjonen av et produkt som er klar til bruk.