Hvordan lage en navigeringslinje ved hjelp av Flash 8

 

Klargjør knappene dine

1.

Bruk tegneverktøyene på verktøylinjen Flash til å tegne din ideelle knapp, eller bruk Fil u0026 gt; Importer u0026 gt; Importer til trinn, for å importere knappedesign fra et annet program som Photoshop eller Illustrator.

2.

Venstre-klikk på knappen og trykk 'F8' for å gjøre det til en filmklipsymbol. Gi symbolet 'knapp' eller noe lignende. Dobbeltklikk på knappen for å skrive inn symbolet for redigering. Trykk på 'F8' igjen for å slå knappen til et symbol igjen. Gi det noe navn og trykk 'OK'.

3.

Klikk på 'New Layer' -knappen på tidslinjen for å sette inn et nytt lag over den nåværende. Venstre-klikk på lagnavnet og kaller det 'tekst'. Trykk på 'New Layer' -knappen igjen på tidslinjen for å sette inn et nytt lag over den nåværende. Igjen, venstre-klikk på lagnavnet og kaller det 'ActionScript.' Klikk på den første keyframe for dette nye laget, og trykk 'F9' for å åpne handlingspanelet. Skriv inn kommandoen:Stopp ()Lukk handlingspanelet.

4.

Klikk på den første keyframe av tekstlaget du opprettet. Klikk Tekstverktøyet fra verktøylinjen. Pass på at teksten du plasserer, er 'Dynamisk tekst' fra rullegardinfeltet i Egenskapsinspektøren, og klikk på et område over knappen. Skriv inn 'Placeholder Text' eller noe lignende i tekstfeltet. Trykk 'F8' for å slå teksten til et filmklippssymbol. Gi det noe du vil, og trykk 'OK'. Gi nå tekstsymbolet et instansnavn for 'textInside' i Egenskapsinspektøren.

5.

Dobbeltklikk på filmklippssymbolet for teksten din for å skrive det inn for redigering. Velg tekstfeltet og gi det et tekstnavn for 'myText.' Under tidslinjen, klikk på breadcrumb-lenken for å ta deg tilbake til hovedstadiet og tidslinjen.

Legg til RollOver og RollOut-effektene

1.

Dobbeltklikk på knappsymbolet på scenen for å skrive det inn for redigering igjen.

2.

På tidslinjen, høyreklikk under keyframe 7 i knappelaget og velg 'Sett inn nøkkelramme 'fra kontekstmenyen. Endre knappen din på hvilken måte som passer ditt nettsted, og opprett hva knappen vil se ut når en markør ruller over den. Lag en glødseffekt rundt den ved å bruke filtre eller vri den eller endre størrelsen ved hjelp av verktøyene på verktøylinjen.

3.

Høyreklikk på keyframe 1 hvor knappen er og velg 'Kopirammer' fra hurtigmenyen. Høyreklikk på ramme 20 i det aktuelle laget på tidslinjen, og velg 'Lim innrammer' fra hurtigmenyen. Høyreklikk i det grå rommet mellom keyframes 1 og 7, og velg 'Create Motion Tween.' Gjør det samme mellom nøkkelrammer 7 og 20.

Gjenta trinn 2 og 3, bortsett fra nå gjør du det for tekstlaget du opprettet i del 1, trinn 3, setter inn nøkkelrammen for det og endre teksten (farge, form, størrelse, filtereffekt etc.) som du vil.

5.

Høyreklikk på ActionScript-laget under keyframe 7 og velg 'Sett inn nøkkelramme' fra hurtigmenyen. Trykk 'F9' for å åpne handlingspanelet og skriv inn kommandoen:stop ();Lukk handlingspanelet.

Naviger tilbake til rottidslinjen og opprett duplikater av knappen ved å enten holde nede 'Ctrl' -tasten mens du klikker og drar bort en kopier fra originalen, eller ved å høyreklikke på den opprinnelige knappen og velg 'kopi' og høyreklikk på scenen og velg 'lim inn'. Når du har så mange knapper som du trenger for navigasjonsfeltet, ordne dem på scenen i ønsket rekkefølge. Klikk på den første knappen og gi den et instansnavn i Egenskapsinspektøren for 'button\_01,' navnet på den andre knappen 'button\_02' og så videre.

Koble navigasjonslinjen med ActionScript

1.

Velg den første keyframe for rot tidslinjen, og trykk F9 for å åpne 'Actions panel.' Først legger du inn koden for å endre de dynamiske tekstfeltene inni knappen til den aktuelle teksten du ønsker, for eksempel:button\_01.textInside.myText.text = 'Hjem '

button\_02.textInside.myText.text =' Om '

2.

Opprett koden for over og ut handlinger på knappen din: < br />

button\_01.onRollOver = over;

button\_01.onRollOut = ut;

button\_02.onRollOver = over; < br />
button\_02.onRollOut = ut;funksjon over () {

this.gotoAndPlay (2); < br />


fungere ut () {

this.gotoAndPlay (8);

}

< p> 3.

Lag onRelease-funksjonen for at knappene dine skal være det som passer deg. Vanligvis vil det bli en 'getURL' -forespørsel, men bare hvis du ikke bygger et helt nettsted i Flash.

Flash brukes av webutviklere til å lage ulike deler av et nettsted, inkludert bannerannonser, navigasjonsfelt, streaming video og rammer og animasjoner. Noen selskaper, som Disney.com, har brukt Flash til å bygge hele nettstedet. En Flash navigasjonslinje er uendelig tilpassbar og interaktiv, begrenset kun av fantasi og kunstnerisk evne. Det første trinnet er å huske på et designkonsept som utfyller nettstedet ditt. Derfra kan mekanikken til å bygge en Flash navigasjonslinje være ganske enkel.