Slik redigerer du digitale bilder gratis

 

Fotoredigering med Windows-programvare

1.

I Windows Utforsker høyreklikker du på et bilde hvis motiv har røde øyne. Velg 'Åpne med Windows Fotogalleri.'

2.

Klikk på 'Fix' menyoverskriften, og klikk deretter koblingen 'Fix Red Eye' i høyre rute.

3.

Dra et utvalg rektangel rundt de røde øynene. Når du slipper musen, vil Gallery endre de røde øynene til en mer naturlig utseende farge.

4.

Klikk på ruten til høyre på panelet 'Beskjær bildet', og dra deretter Utvalgsrektangelens håndterer til rektangelet inneholder bildepartiet du vil beholde. Klikk på 'Apply' -knappen for å bruke beskjæringsoperasjonen.

5.

Klikk på 'Åpne' menyen 's' Paint '-elementet, og klikk deretter på' Tekst '-ikonet i Paint 's venstre verktøylinje. Dra tekstboksen i området for bildet du vil vise tekst, og skriv deretter teksten du vil ha. Klikk utenfor tekstboksen for å fullføre tillegget av teksten.

Fotoredigering med Picasa

1.

Åpne Picasa, klikk deretter på bildet i programmets senterrute som du vil redigere. Høyreklikk og velg 'Vis og rediger.'

2.

Klikk på 'Røde øye' -ikonet i venstre rute. Picasa vil automatisk skisse de røde øynene. Klikk på 'Apply' -knappen for å korrigere de røde øynene.

3.

Klikk på verktøylinjen til venstre panel, og dra deretter bildens kant til du vil dem. Klikk på 'Apply' for å beskjære bildet.

4.

Klikk på 'Basic Fixes' -fanen 's' Text '-verktøyet, og klikk deretter på området på bildet der du vil tekst for å begynne.

Skriv inn teksten, og klikk deretter på venstre rute på s. Bruk knappen for å avslutte teksttilstillingsmodus.

Rediger bilder med Gimp

1.

Åpne Gimp, trykk deretter 'Control' + 'O' for å åpne dialogboksen 'File Open'. Naviger til og dobbeltklikk på bildefilen du vil redigere.

2.

Trykk på 'R' for å gå inn i rektangulær valgmodus, dra deretter et valgvindu rundt fotoens røde øyne.

Klikk på 'Røde øye-fjerning' -elementet under 'Filter' -menyen 's' Forbedre 'undermenyen, og klikk deretter på' OK '-knappen i den lille dialogboksen som vises. Gimp erstatter de røde øynene med mer naturlige fargetoner.

4. Trykk

5.

Trykk på (små bokstaver) 't' for å gå inn i 'Tekst' -modus, og klikk deretter på plasseringen i bildet der du vil se tekstens første bokstav.

6. Skriv inn teksten du vil se på bildet, trykk deretter på 'Control' + 'L' for å vise dialogboksen 'Layers'. Høyreklikk det valgte laget, og klikk deretter på ' Merge synlige 'lag for å fusjonere t han tekst med bildet.

Redigering av bilder inkluderer flere operasjoner, blant annet justering av fotografens kontrast, beskjæring, fjerning av 'røde øyne' og sletting av distraherende detaljer, for eksempel en flaggstang som fremkommer fra en persons hode. Det kan også innebære mer subtile effekter som dodging og brenning, noe som lar deg smøre farger av nabobillede (bildeelementer) for å skjule eller glatte et område. Flere gratis applikasjoner tilbyr verktøy for å utføre disse og andre redigeringsoperasjoner. Redigerer bildene dine, i tillegg til å gjøre bildene du verdsetter enda mer verdifulle, introduserer du til kunstneriske metoder og konsepter (for eksempel komposisjon) du kan søke på digitale malerier og tegninger.