Windows 2000-oppdateringsprosedyrer

  Oppdater Windows 2000 ved å installere en nyere nettleser og installere de tilgjengelige sikkerhetsoppdateringene, samt Service Pack 4 for Windows 2000. Installer de kjerne multimediekomponentene, inkludert Direct X og Media Player, samt oppdateringene for dem. Legg til verktøyprogramvare for vanlige oppgaver som Adobe Acrobat Reader-programvaren og et verktøy for å jobbe med komprimerte filer. Oppdater eventuelle maskinvaredrivere til den nyeste versjonen som fungerer med Windows 2000.

Windows Update

For å oppdatere Windows 2000, er det nyttig å installere en nyere nettleser enn Internet Explorer 5.0 som ble levert med operativsystemet. Installer Internet Explorer 6 SP1 og fortsett til 'Windows Update' under 'Start' -menyen for å starte oppdateringsprosessen og installer Service Pack 4. Gå tilbake til Windows Update-siden etter å ha startet datamaskinen på nytt og søk etter flere oppdateringer til alle tilgjengelige oppdateringer har vært installert og ingen oppdateringer vises som tilgjengelige. Dette tar vanligvis flere besøk på nettstedet, ettersom mange oppdateringselementer blir tilgjengelige når andre forutsetninger er oppdatert. Det er også mulig å oppnå det viktigste av disse oppdateringene ved å la den automatiske oppdateringsfunksjonen i Windows 2000 kjøre på en tidsplan eller laste ned oppdateringene automatisk, men dette lar fortsatt mange valgfrie komponenter ut av prosedyren, så det er best å manuelt oppdatere først.

Filkomprimeringsverktøy

Windows 2000 kommer ikke med et verktøy for å håndtere komprimerte filer, og man bør installeres. Det er et spørsmål om hvilken av de forskjellige frie eller kommersielle verktøyene som skal brukes, og de har alle samme grunnleggende evne til å komprimere filer eller åpne arkiver for å tillate tilgang til filene. To av de vanligste gratis verktøyene er WinRAR og WinZip (se Resources).

Adobe-lesere og -spillere

Tre gratis nedlastinger fra Adobe er avgjørende for å surfe på en rekke nettsteder: Acrobat Reader, Flash Player og Shockwave Player. Selv om de fleste nettsteder krever nedlasting og installasjon av disse filene når det er nødvendig, er det enklere å installere disse gratis ressursene når du oppdaterer Windows 2000. Venter på en melding om å installere disse filene fører til forsinkelser for systembrukere, og brukere kan ikke velge å installere flere programvare når du surfer på nettet av frykt for virusinfeksjon eller annen uønsket programvare.