Innovative teknikker i undervisningsteknologi

  Når begynnelsen leserne har sine egne elektroniske boklesere med berøringsskjermbilder, og alle i verden med internettilgang kan nå inn i samlingene til verdens største nasjonalbibliotek til alle, men håndterer den førstehåndsregnskapet om et skipbrudd på Palau ved sving av 19. århundre, blir det komplisert å si hva som er og ikke er 'undervisningsteknologi'. Det er en ny teknikk hver gang en instruktør - eller en selvregistrert elev - åpner en side på et nettsted eller sitter før en webkamera. Den forenende innovasjonen er hvor nær verden nærmer seg universell tilgang til informasjon.

Learning-Object Repositories

Biblioteker blir omdefinert av kommunikasjons-, databehandling og arkiveringsteknologi. Ikke lenger bare samlinger av hard copy, de er innehavere av raskt voksende akkumulasjoner av filer og materialer som lærere kan opprette og gjøre tilgjengelig, men studenter vil gjøre bruk av det sin egen måte. College studenter i USA organiserer faktisk for å få flere lærebøker tilgjengelig som digitale filer som instruktører kan skreddersy til sine spesielle kurs. Studentene behøver ikke å slepe rundt lærebøker i tillegg til deres bærbare datamaskiner og smarte telefoner. Viktigst av alt, vil de ikke bli manipulert til å kjøpe nye lærebøker hvert semester, ved å vite at de mangler en vederlagsverdi. De teknologiene som elevene bruker i sitt daglige liv, gjør at gamle undervisningsteknologier virker foreldet.

Instruksjon Ubundet av Time eller Space

'Webcast' og 'webinar' har blitt forankret i vokabular i utdanning og virksomhet. Instruktører kan levere forelesninger til enda større antall studenter ved å lage 'filmer' med enkle interaktive alternativer og vedlegg. disse webcastene kan gjøre det i eget tempo og er gratis til å spille på nytt og pause forelesningen for å se på en kilde eller utforske egne ideer utløst av foreleseren. Denne evnen kan hjelpe studenten til å få mer ut av forelesningen fordi de er mer i kontroll av leksjonen og mer ansvarlig for sin læringserfaring. Ifølge et vitbok fra januar 2007 med tittelen 'Undervisning med teknologi' av Ashley Deal på Carnegie-Mellon University, lærer han er måte kan være mindre stressende for elevene.

Teknologi og samarbeid

Lærere, enten formelt innmeldt i utdanningsprogrammer, har tilgang til informasjonskilder til hidtil usete og stadig voksende proporsjoner. I 2005 foreslo den amerikanske librarianen for kongressen, James H. Billington, FNs utdannings-, vitenskaps- og kulturorganisasjon eller UNESCO, et samarbeid med andre nasjonale biblioteker, store og små, for å gi digital tilgang til sine samlinger, inkludert manuskripter , kart, sjeldne bøker, musikalske poeng, opptak, filmer, utskrifter, fotografier og arkitektoniske tegninger. UNESCO World Digital Library ble lansert i april 2009, og inneholder allerede minst ett element fra nesten alle UNESCOs medlemsland, fra Afghanistan til Zimbabwe. Tilgang krever bare en Internett-tilkobling, selv om størrelsen på enkelte filer, for eksempel fotografier av høy kvalitet - dekker til dekning og side om side - av multivolume-utskrift fra 1700- og 1800-tallet, komplett med bilder med høy oppløsning av deres kobbergraveringer, gjør bredbåndstilgang nesten en nødvendighet. Bibliotekskatalogen er fullt søkbar og gir detaljert beskrivende informasjon som kan leses eller leses av en datamaskingenerert stemme på arabisk, engelsk, spansk, fransk, portugisisk, russisk eller kinesisk. Du kan også klikke gjennom for å se et element i medlemsbibliotekets samling. Eller du kan for eksempel velge å høre et 1898-opptak av 'Marseillaise' fra samlingen av Nasjonalbiblioteket i Frankrike.