Slik begrenser du et Word-dokument fra å bli videresendt eller skrevet ut

 

1.

Logg på datamaskinen og åpne Microsoft Word. Åpne dokumentet du vil begrense.

2.

Klikk på 'Office' -knappen øverst til venstre på skjermen og velg 'Forbered.' Velg 'Begrens tillatelse' og merk av for 'Ikke distribuere'.

3.

Velg 'Begrens tillatelse til dette dokumentet' og kontroller de aktuelle tillatelsene for filen. Hvis du vil begrense dokumentet fra å bli videresendt eller skrevet ut, sjekk 'Les' eller 'Endre'. Ikke tilordne full kontroll, siden dette alternativet gjør at brukerne kan gjøre alt de ønsker med dokumentet, inkludert å skrive ut det og videresende det til uautoriserte mottakere.

4.

Klikk på 'OK' etter at du har gjort endringene dine. Dokumentet er nå beskyttet ved hjelp av tjenesten Service Management.

Å skape og sende konfidensielle dokumenter er alltid en risiko. Uansett hvor forsiktig du er med dokumentene dine, er det alltid sjansen for at en av mottakerne vil videresende dokumentet til noen som ikke er autorisert til å se innholdet. Det er også risiko for at en eller flere mottakere skriver ut en kopi av det konfidensielle dokumentet, noe som skaper risiko for avsløring ved å forlate informasjonen på skriveren for alle å se. Heldigvis inneholder den nyeste versjonen av Microsoft Word informasjon rettighetsadministrasjon, en tjeneste som er utformet for å forhindre uautorisert utskrift eller forvading av konfidensielle dokumenter.