Slik omordner du bilder i Windows Fotogalleri

 

1.

Bli kjent med komponentene i vinduet Windows Fotogalleri. Til venstre er en rute som viser ulike måter å organisere bildene på. Klikk på 'Bilder' nær toppen av ruten for å se bare bildene dine (andre alternativer er å vise både bilder og videoer, eller bare videoer). Klikk på 'Nylig importert' for å se bilder du tok og importerte nylig. Hvis du har merket bilder, klikker du på noen av kodene for å se bilder med den taggen. Flytt lenger ned på sidepanelet, klikk på hvilket som helst av årene under 'Dato tatt' for å åpne undergrupper etter måned eller bestemt dato, og klikk på en for å finne bilder tatt i en bestemt måned eller på en bestemt dato. Hvis du har vurdert bildene dine, klikker du på et av de mulige ratingalternativene (fra fem stjerner til en stjerne, eller 'ingen vurdering') for å se bilder med en bestemt vurdering.

2.

Dobbeltklikk på et bilde for å vise det i full størrelse. Velg 'Info' fra menyen som strekker seg øverst i vinduet for å få opp informasjonsruten til høyre for bildet. Klikk på 'Legg til tagger' i den ruten for å legge til koder som beskriver bildet. For eksempel kan du legge til 'Christmas' og 'Molly' -koder til et bilde av Molly ved julen. Du kan legge til så mange koder til hvert bilde som du vil.

3.

Rull over et bilde med musen for å se på spesifikk informasjon som allerede er tatt opp for det bildet. En større versjon av bildet vil dukke opp med følgende informasjon under det: filnavnet, vurdering, dato tatt, fil og bildestørrelse og eventuelle tagger knyttet til det bildet.

4.

Høyreklikk på et bilde for å endre egenskaper. Velg 'Egenskaper' fra bunnen av menyen som dukker opp. Velg å endre karakteren, legge til tagger eller endre tittelen på bildet.

5.

Klikk på en enkelt mappe i 'Mapper' -delen nederst på venstre side panel for å se bilder i en bestemt mappe. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av søkefeltet øverst, like under menylinjen. Velg om du vil 'Gruppere etter' eller 'Sorter etter' forskjellige kriterier. 'Gruppe av' finner noen bilder som deler en felles dato, bildestørrelse, tag eller ble tatt av det samme kameraet, og grupperer dem sammen. Sorter etter lister dem i stigende eller synkende rekkefølge basert på datoen de ble tatt eller endret, filen eller bildestørrelsen, karakteren eller filnavnet, avhengig av hvilket du velger fra menyen som dukker opp til siden.

Windows Photo Gallery er et bilde organisering og redigering program som følger med Windows Vista. Det gjør det enkelt å finne og organisere både bilder og videoer på en rekke måter. I stedet for å se en liste med bilder i alfabetisk rekkefølge, kan du omorganisere listen eller gruppere bildene i henhold til en rekke egenskaper, inkludert datoen du tok dem, datoen du sist redigerte dem, størrelsen på bildet, størrelsen på filen eller vurderingen. Du kan bruke karakterer og koder til bilder for å hjelpe kategorisere dem på måter som gir mening for deg.