Adobe Lightroom Tutorial

 

1.

Klikk på 'Start' og velg 'Adobe Lightroom' for å åpne programmet. Klikk på 'Fil' -menyen og velg 'Importer'. Finn bildene du vil åpne, enten på datamaskinen eller fra et kamera som er koblet til datamaskinen. Klikk på bildet eller mappen på bilder du vil redigere, og klikk på 'Åpne'.

2.

Klikk på bildet du vil jobbe med fra bildene som åpnes i Adobe Lightroom.

3.

Klikk 'Vis' og velg 'Vis verktøylinje.' Dette viser verktøyene du vil jobbe med på bildene dine. Klikk på verktøyet 'Beskjær og rett' for å kutte ut uønskede deler av bilder eller rette ut bildene. Klikk på 'Røde øye' -verktøyet og personens øyne for å fjerne røde øye. Velg 'Spot Removal' -verktøyene og klikk på små flekker, for eksempel kviser, for å fjerne dem fra et bilde.

4.

Klikk på 'White Balance Selector Tool', som vises som et lite eyedropper-symbol, og velg en del av bildet ditt som representerer en lysegrå verdi. Klikk dette området av bildet med eyedropper-verktøyet. Hvis for eksempel bakgrunnen din er lysegrå, justerer du de andre fargene i forhold til denne fargen ved å klikke på bakgrunnen. Hvis bildet ditt er for mørkt eller for lett, vil dette fikse det. Den setter fargen du velger som den grå verdien for bildet, og justerer andre farger i forhold til denne verdien.

5.

Klikk på ordet 'Utvikle' øverst på siden skjerm hvis den ikke allerede er valgt.

6.

Klikk glidebryteren under 'Hue' for å endre fargene i bildet. Klikk glidebryteren under 'Saturation' for å lyse eller mørke en farge, for eksempel å lage en mørk blå himmel en lysere blå. Skyve til høyre lyser en farge og skyver til venstre mørker den.

7.

Klikk på fotografiene eller mappen med fotografier du vil eksportere til et annet sted. Klikk 'File' og velg 'Export.' Velg destinasjonen for eksporten, for eksempel en annen mappe på datamaskinen eller et minnekort. Velg filtype for å lagre bildene som. JPG-bilder vil ta opp lite plass, men har lavere samlet kvalitet, mens et TIFF-bilde holder høy kvalitet, men tar opp mye plass. Klikk på 'Eksporter', og filene dine lagres til ønsket sted.

Tips og advarsler

  • Åpne bildene dine i Adobe Photoshop for å gjøre større korrigeringer eller legge til grafikk, for eksempel tekst og bilder, til fotografiene.
  • Adobe Photoshop Lightroom lar fotografer vise, redigere og eksportere flere bilder av gangen. Det lar deg se en liste med bilder for å velge de du vil jobbe med, og kommer med en mengde verktøy for alt fra mindre korrigeringer, for eksempel beskjæring eller rettelse av et bilde, til store overhalinger, for eksempel fargeendringer og lette mørke bilder . Når du har mestret det grunnleggende, har du ferdighetene til å skape profesjonelle bilder.