Slik farger du i Photoshop Elements 6.0

 

1.

Legg bildet du vil legge til farge på datamaskinen ved å overføre den fra en digital kilde eller skanne den inn.

2.

Åpne Photoshop Elements 6. Velg 'File' fra menylinjen og velg 'Open.' I dialogboksen som vises, finn filen du lastet inn og åpne den.

3.

Velg 'Bilde' fra menyen og velg 'Modus'. Fra alternativene velg 'Gråskala' og klikk 'OK'. Dette fjerner gjenværende farge fra bildet slik at du kan starte med en ren skifer.

4.

Velg 'Bilde' fra menyen og velg 'Modus'. Fra alternativene velg 'RGB.' Dette endrer bildet tilbake til et fargeformat, slik at du kan fargelegge det.

5.

Bruk 'Quick Selection' -verktøyet til å velge deler av bildet du vil være en farge. Hvis du velger for mye, endrer du valgverktøyet til 'Subtract' og avmarkerer uønskede biter.

6.

Velg 'Forbedre' fra menyen og velg 'Juster farge'. Klikk på 'Hue / Saturation.'

7.

Klikk på 'Colorize' i dialogboksen som åpnes. Juster deretter glidebryteren 'Hue' for å få forhåndsvisningsfargen til det du vil ha for den valgte delen.

8.

Gjenta trinn 4 til 6 så mange ganger som det tar å fargelegge de andre delene av bildet. Velg 'File' fra menylinjen og velg 'Save As.' I dialogboksen som vises, navn filen og lagre den.

En av de mange oppgavene som folk utfører ved hjelp av Photoshop Elements 6, er å reparere eller på annen måte endre gamle bilder. Ofte betyr dette å reparere fysisk skade, som tårer eller flekker. Men det kan også innebære å legge ting til bildet som det aldri hadde. En ting du kanskje vil legge til er farge. Hvis du har et svart-hvitt bilde, kan du bestemme at du vil fargelegge den. Du kan gjøre dette raskt ved hjelp av verktøyene i Photoshop Elements.