Slik reformaterer du i WordPad

 

1.

Åpne et WordPad-dokument. Hvis WordPad ikke er standardprogrammet for dokumentet, høyreklikker du dokumentet, velger 'Åpne med', velg 'Velg standardprogram' og velg 'WordPad.'

2.

Marker teksten du vil reformatere med musen.

3.

Trykk på formateringsknappen - plassert over WordPad-dokumentet i Font-delen - som du vil bruke . For eksempel, fet skrift ved å trykke på 'B' -knappen.

4. Bruk rullegardin skrift, skriftstørrelse, skriftfarge og font bakgrunnsfarge menyer i Font-delen for å reformere teksten ytterligere.

Bruk justeringsknappene i avsnittet Avsnitt for å justere enkeltord, linjer eller hele avsnitt.

Tips og advarsler

  • Opprett dokumenter i WordPad hvis du trenger å bruke dokumentet på flere Windows-datamaskiner som kanskje eller ikke har en annen tekstbehandler installert.
  • Pre-Windows 7 versjoner av WordPad har menylinjer i stedet for linjebaren som brukes i Windows 7. Knappene og formateringsalternativene er de samme.
  • Enkelte dokumenter som ikke er opprettet i WordPad, åpnes ikke riktig for visning eller redigering.
  • Bruk WordPad som et gratis, enkelt alternativ til andre tekstbehandlingsprogrammer. WordPad er en del av Windows-operativsystemet, og lar deg se og redigere dokumenter. Formateringsalternativer er enkle, men hvis du vil opprette eller redigere et dokument, reformatér tekst ved å endre skriftstørrelse, skriftstørrelse og jevn skriftfarge.