Slik rydder du opp oppstarten for Windows XP

 

1.

Endre oppstartsmappen ved å finne den i startmenyen, høyreklikk på den og velg 'Utforsk'. Fjern eventuelle programmer du liker fra denne mappen ved å høyreklikke på den og velg 'Slett.' Du kan ikke skade systemet ved å slette noe i denne mappen. Ikonene er bare snarveier.

2.

Kontroller systemkonfigurasjonsalternativene ved å klikke på 'Start' og deretter ' Kjør ', og skriv deretter' msconfig 'i den resulterende dialogboksen og klikk' OK '. I systemkonfigurasjonsredigeringens startfane, undersøk listen over programmer. Hvis du ser en som du vil unngå å laste inn ved oppstart, klikker du på avmerkingsmerket ytterst til venstre for å deaktivere det.

3.

Lukk alle åpne programmer og start på nytt datamaskinen. Hvis du finner ut at et eller flere programmer har kommet opp igjen i oppstartsmappen, åpner du programmet og kontrollerer alternativene eller innstillingene for å se om det er satt til å kjøre ved oppstart. I så fall, deaktiver oppstart fra programmet. Start på nytt og sjekk igjen.

4.

Fjern og installer programmet som en siste utvei. Bruk kontrollpanelets 'Legg til eller fjern programmer' -rutin for å finne og avinstallere det støtende programmet. Start på nytt, og installer programmet på nytt. Prøv dette trinnet bare hvis du har installasjonsfilen eller platen for å installere programmet på nytt.

< p>

Tips og advarsler

  • Hvis du har gjennomgått de rettsmidler som er foreslått her uten hell, kan systemregisteret inneholde svaret. I dette tilfellet er System Configuration Editor (msconfig) kan vise registernøkler i 'Lokalisering' -kolonnene i de støtende programmene. Hvis du mistenker registerproblemer, bør du vurdere hjelp fra Windows-eksperter i stedet for å prøve å redigere registret selv.
  • Redigering av registret kan føre til problemer med Windows. Før du gjør endringer i registret, må du sikkerhetskopiere registret ved å klikke på 'File', deretter 'Export' og lagre en sikkerhetskopi.
  • Når du starter opp Windows XP-datamaskinen, ser operativsystemet ut om det finnes programmer merket for å laste ved oppstart. Datamaskinen kan ha kommet til deg med programmer som er konfigurert på denne måten, og hvis du selv installerer andre programmer, kan enda flere programmer sette seg til å laste automatisk. Hver lasting tar tid, og med en tilstrekkelig belastning av oppstartsoppgaver, vil datamaskinen ta lengre tid å komme seg.