Slik slår du av datamaskinen med Notisblokk

 

1.

Klikk 'Start' og skriv 'notisblokk' i søkefeltet. Trykk 'Enter'.

Dette lanserer tekstredigeringsprogrammet kalles Notisblokk, som du kan bruke til å skrive inn kommandoer for datamaskinen. Du kan bruke hvilken som helst tekstredigerer.

2.

Skriv inn følgende kommando, inkludert anførselstegn: SHUTDOWN -S -F -T 30 -C 'Shutting down in 30 seconds. '

3.

Lagre Notisblokk dokumentet som' My Backup.bat. ' Velg 'Alle filer' hvis du bruker en Windows-versjon som har et 'Lagre som type' -alternativ; ellers lagrer Windows filen din med en '.txt' tekstutvidelse, og den vil ikke kjøre.

4.

Lukk Notisblokk.

5.

Klikk på 'Start' og skriv 'mybackup.bat' i søkefeltet. Trykk enter.' Batchfilen du opprettet begynner å utføre kommandoen for å slå av datasystemet på 30 sekunder. Klikk 'Start' og 'Kjør' og skriv 'SHUTDOWN -A' raskt hvis du tenker på å slå av datamaskinen. Dette avbryter avslutningskommandoen.

Tips og advarsler

  • Du kan lagre Notisblokkdokumentet ditt ved hjelp av et filnavn så lenge du bruker en '.bat' utvidelse etter filnavnet.
  • Endre nummeret fra 30 til 60 hvis du vil at datamaskinen skal slå av på 60 sekunder, eller endre den til et hvilket som helst nummer du ønsker. Endre meldingen for å matche antall minutter du har satt inn.
  • Når du oppretter en batchfil i Microsoft Windows, kan du bruke denne filen til å kjøre kommandoer. Du trenger ikke å vite dataprogrammering. Alt du trenger å vite er noen Microsoft Disk Operating System (MS-DOS) kommandoer. Tenk på batchfilen din som en snarvei for Windows. Du kan bruke batchfilen til å kjøre en kommando eller kommandoer for flere programmer. Hvis du for eksempel vil slå av datamaskinen, kan du opprette en batchfil i Windows, ved hjelp av Notisblokk.