Hvordan lage et passfoto med Windows Fotogalleri

 

1.

Lær passkravene til landet som utsteder passet ditt. Kravene varierer fra land til land. For eksempel må USA-passene være 2-tommers firkant. Bildet må være jevnt opplyst uten skygger på en hvit bakgrunn og motivet må vende seg fremover. Kameraet skal plasseres på motivets øyenivå og motivets ansikt må måle 1 tomme fra toppen av håret til den nedre haken i utskriften.

2.

< p> Sett opp fotograferingsstudiet for å oppnå passkravene. Et enkelt oppsett kan inneholde en vanlig hvit vegg, et blunk bak motivet og et blits på kameraet. Et mer komplekst oppsett kan inneholde et studio med hvit bakgrunn, et blunk bak motivet for å eliminere skygger og to studio blinker plassert til venstre og høyre for motivet i 45 grader vinkler 4 meter unna motivet.

p> 3.

Komponere motivet på skjermbildet på kameraet. Selv om de fleste synsskjermer er rektangulære i form, må du komponere motivet slik at du kan beskjære bildet til et perfekt firkant og forstørre motivet i riktig størrelse.

4.

< p> Importer bildet til datamaskinen ved å koble kameraet til datamaskinen via USB-systemet ved hjelp av en nettverkskabel. Datamaskinen vil gjenkjenne kameraet som en perifer enhet. Datafilene vises som fotografiske .jpg-filer som er lagret på kameraet ditt. Du kan kopiere fotografiske filen som inneholder passbildet ditt til datamaskinen ved å åpne kameraets filer i datamaskinen, velge riktig fil med musen og dra den på skrivebordet.

5.

Åpne bildet med Windows Fotogalleri ved å høyreklikke på bildeikonet med musen. Datamaskinen åpner en meny som inneholder et 'åpent med' -alternativ. Hold musen over dette. En annen meny vises med Windows Fotogalleri. Velg dette alternativet ved å holde musen over Windows Fotogalleri og klikke på den.

6.

Klikk på 'beskjær et bildealternativ' for å beskjære bildet. på 'egendefinert' -knappen for å angi bildens størrelse til 2 tommer firkant. Hold nede 'Skift' -tasten og plasser musepekeren over det punktet du vil ha hjørnet på bildet til. Dra musen over bildet til beskjæringslinjene er på riktig sted. Ved å holde nede 'Skift' -tasten, holder du det beskjære bildet proporsjonalt.

7.

Skift avgrenselinjene opp, ned eller til siden for å sentrere motivet riktig plasser ved å flytte musepekeren til midten av bildet og hold nede museknappen. Ved å holde nede tasten gripes bildet slik at du kan flytte det uten å endre størrelsen på bildet.

8.

Klikk på 'Søk' for å beskjære bildet. Legg deretter fotografisk papir inn i skriveren og velg 'print' for å skrive ut bildet. For å skrive ut et andre bilde, legg inn en annen side med papir i skriveren og skriv ut igjen.

Hvis du reiser i et fremmed land, trenger du et pass for å reise. Et pass er et offisielt dokument utstedt av en reisendes hjemregering som bekrefter identiteten din og nasjonalitet. I tillegg til å oppgi en persons vitaler, vil et pass også inneholde et bilde av passinnehaveren. Hvert land som utsteder et pass har forskjellige standarder for passbildet. Selv om du kan ta ditt eget bilde for et pass, må bildet oppfylle passkrav. Du kan redigere et bilde slik at det samsvarer med disse kravene ved hjelp av Windows Fotogalleri.