Slik reformaterer du i WordPerfect

 

1.

Avslør formateringskodene ved samtidig å trykke på 'Alt' og 'F3'. Denne kombinasjonen oppretter en delt skjerm. Den øverste halvdelen er dokumentet ditt som det vises med formatering aktiv. Bunnen er dokumentet ditt som viser de skjulte kodene som er innebygd i den.

2.

Søk i dokumentet, se på nederste halvdel av skjermen, for formateringskoder. Disse kodene vil være i små bokser med ord som sier hva de er. For eksempel kan en boks si 'avstand', som indikerer at du har angitt formatkoden for linjeavstand på det punktet. Sannsynligvis vil formateringskodene dine bli samlet sammen øverst i dokumentet. Avhengig av prosjektet kan du imidlertid ha koder hvor som helst i dokumentet du vil slette. Du kan også ha koder satt inn gjennom dokumentet ved et uhell. Bla helt gjennom dokumentet som leter etter koder.

3.

Slett uønsket formatering. Du vil se en rød markørbøyle bevege seg gjennom den nederste halvdelen av skjermen. Når det er på slutten av en formateringsblokk du ikke vil, trykker du på 'Backspace' for å komme tilbake og slette det.

< p> 4.

Plasser markøren der du vil at den nye formatering skal tre i kraft. Husk at innstilling av linjeavstand, for eksempel, vil tre i kraft på linjene som følger denne formatkoden. Så hvis du legger det i midten av dokumentet, blir linjer over koden ikke endret.

5.

Sett inn dine nye formatkommandoer eller koder. Velg de riktige formatene fra oppgavelinjen merket 'Format' for å gjøre endringer i linjen, avsnittet, siden, begrunnelsen eller marginene. Disse nye kodene vil nå dukke opp i den nederste halvdelen av delt skjermen.

6.

Trykk på 'Alt' og 'F3' igjen for å fjerne delt skjerm og gå tilbake til vanlig dokument. Dokumentet ditt skal nå formateres.

Formatering og formatering i WordPerfect krever å finne formateringskoder, avsløre dem og deretter slette og erstatte dem med formatkoder du vil ha. Det er en enkel prosess med bare ett lurt --- å vite nøkkelen til avslørende koder. Når du har fjernet den gamle formatering, legger du inn den nye formateringen som du ville hvis det aldri hadde vært noen formatering involvert. Hvis du ikke fjerner den gamle formatering, kan dokumentet ditt ha formateringsproblemer dukker opp på steder der kommandoene for den gamle formateringen fortsatt er i kraft --- noe som betyr at du kan ha feil formatering, feil linjeavstand eller feil marginaler.