Slik vandrer du bilder i Adobe Photoshop CS4

 

1.

Start Photoshop og åpne en ny fil ved å klikke på 'File' og deretter 'New' fra rullegardinlisten. Navn vannmerket når du blir bedt om det.

2.

Velg en bredde og høyde for vannmerket ditt. Eksperimenter med størrelsen avhengig av bildet ditt og ønsket form av vannmerke, men 1600x200 med en oppløsning på 300 piksler per tomme fungerer bra for de fleste vanlige vannmerkene.

3.

Gå til 'Bakgrunnsinnhold' og velg 'Transparent' fra rullegardinmenyen. Filen din har nå en rutete bakgrunn. Dette sikrer at bare teksten til vannmerket viser når den er lagret over bildet.

4.

Velg verktøyet Horisontaltype fra verktøykassen. Klikk på dokumentet og skriv inn Den ønskede teksten til vannmerket. Juster skriftstil og -størrelse ved hjelp av Alternativer-linjen.

5.

Legg til opasitet ved å gå til Lagpanelet og justere opasitetslinjen nederst på panelet. Test de forskjellige prosentene av ugjennomsiktighet til du finner den du liker best. Femti til 65 prosent anbefales å begynne med.

6.

Lagre vannmerket som en. psd-fil. Åpne bildet ditt ved siden av vannmerkeet ditt, slik at begge er kategorisert i Photoshop.

7.

Klikk og dra vannmerket til fanen for bildet ditt. Åpne, trekk vannmerket direkte på bildet. Slett vannmerket og et nytt lag vises.

8.

Hvis du vil justere størrelsen på vannmerket, velger du vannmerkelaget og klikk 'Rediger', velg deretter 'Free Transform.' Bruk musen i Transform-boksen å trekke hjørnene for å justere størrelsen og for å slå vannmerket horisontalt eller vertikalt, etter ønske. Trykk på 'Enter' for å bruke vannmerket og lagre bildet.

Tips og advarsler

  • Eksperimentere med vannmerket, legge til Emboss-funksjonen og skrifttype og størrelse.
  • Vannmerker gir fotografer muligheten til å beskytte sine bilder fra digitalt tyveri og motta anerkjennelse og kreditt for deres arbeid uten å ta hensyn til det dominerende bildet. Vannmerker kan være en liten signatur eller et navn i et hjørne av bildet, eller et spøkelseslignende stempel over bildet. Legge til navn eller firmanavn i Photoshop CS4 forteller seere hvem bildet tilhører, og oppnås gjennom en enkel lagringsprosess.