Stemme til tekstgjenkjenningss programvare

 

Windows Tale-anerkjennelse

Windows Vista og Windows 7 har begge en grunnleggende programvare som gir mulighet for notatdiktatisering og enkle datakommandoer. Programvaren kan bli ganske nøyaktig med bruk og er et godt valg for enkelte brukere.

Dragon NaturallySpeaking Preferred

Hvis du forventer å diktere regelmessig eller ønsker å registrere og transkribere møter eller forelesninger, er Dragon en litt mer sofistikert system som kan kjøpes separat. Den 'Foretrukne' versjonen kan brukes med en opptaker, i motsetning til tidligere Dragon-systemer og Windows-systemet. Programvaren koster rundt $85 eller $90.

Utstyr

Mange datamaskiner leveres med innebygde mikrofoner som kan brukes med talegjenkjenningsprogramvare. Vanlige diktatorer kan imidlertid oppleve at mikrofonens posisjon og kvalitet reduserer nøyaktigheten, noe som gjør det nødvendig å kjøpe en egen mikrofon. Stemmegjenkjenningssoftware kan gjøre det enkelt å multitask, slik at brukeren kan diktere notater, og forlate hendene fri. Mange Windows-systemer kommer fri med grunnleggende stemmeinnkjenningssoftware, og mer avanserte systemer kan kjøpes separat.