Slik installerer du ActiveX fra Internett

 

Funksjon

Når en bruker besøker et nettsted som bruker ActiveX, kontrollerer nettstedet nettleseren for kontrollen. Hvis ikke, ber det brukeren om å laste ned kontrollen. Hvis brukeren klikker 'Ja' for å laste ned, vil ActiveX-kontrollen automatisk installere seg selv. Hvis brukeren klikker 'Nei', vil kontrollen ikke installeres, og brukeren kan da ikke bruke den delen av nettstedet.

Funksjoner

Microsoft opprettet ActiveX som en blanding av to tidligere teknologier, objektkobling og integrering OLE) og komponentobjektmodellen (COM). Programmerere kan utvikle ActiveX-kontroller ved hjelp av en rekke forskjellige programmeringsspråk, inkludert C, C ++, Java og Visual Basic.

Advarsel

Som alle andre programmer kan ActiveX forstyrre datamaskinens operasjoner ved å samle inn informasjon uten bruker samtykke, opprette popup-annonser eller ødelegge filer. Nettsteder informerer en bruker om hva den bruker en ActiveX-kontroll for, men hvis brukeren har mistanke om kontrollen, trenger han ikke å installere den. ActiveX-kontroller utvider funksjonaliteten til nettsteder ved å bruke metoder utover hva HTML-koden kan oppnå. Nettsteder som bruker ActiveX-kontroller, vil be dem om å laste dem ned med en verktøylinjevarsel eller et popup-vindu.