Slik kjører du Windows-sikkerhetspolicyer

 

1.

Klikk på 'Start' -menyen, 'Kontrollpanel' og deretter 'Administrasjonsverktøy', og dobbeltklikk ikonet 'Lokal sikkerhetspolicy' (for Windows XP).For andre Windows-versjoner, få tilgang gjennom gruppepolicyredigereren. Trykk på 'Ctrl' og 'R' -tastene for å starte kommandoprompten, skriv 'gpedit.msc' og trykk 'Enter.' Utvid 'Datakonfigurasjon', 'Windows Innstillinger' og 'Sikkerhetsinnstillinger.'

2.

Utvid undermappen som tilsvarer sikkerhetspolitikkene du vil konfigurere og kjøre. Velg 'Kontopolitikker' for innstillinger relatert til passord, lockouts og Kerberos retningslinjer.Velg 'Lokale retningslinjer' for innstillinger relatert til brukerrettigheter, sikkerhetsalternativer og revisjonspolitikk. (Se Ressurser for Microsofts beskrivelse av hvert sikkerhetsområde.)

3.

Konfigurer for å kjøre de ønskede 'User Rights Assignments' snapin-modulene, for eksempel. Utvid ' Lokale retningslinjer 'undermappe og klikk på mappen' Brukerrettigheter '.

4.

Bla gjennom listen over innstillinger i høyre rute og dobbeltklikk på sikkerhetsinnstillingen du Ønsker du å konfigurere og kjøre. For eksempel, dobbeltklikk på 'Slå av systemet' -alternativet. Et egenskaper vindu åpnes, viser brukerne som har lov til å kjøre denne funksjonen (Administratorer, Strømbrukere, Brukere, Backup Operators).

5.

Deaktiver en av disse brukerens evne til å kjøre denne funksjonen ved å velge den fra listen, klikke på 'Fjern' -knappen og deretter klikke på 'Bruk' og 'OK'. Lukk verktøyet for gruppepolicyredigering når du er ferdig, og de konfigurerte innstillingene starter automatisk.

Konfigurering av sikkerhetspolicyene for Windows lar systemadministratorer legge begrensninger på flere Windows-verktøy via gruppepolicyredigeringsprogrammet, noe som begrenser en brukeres evne til å samhandle med og redigere kritiske filer i flere programverktøy. Dette forhindrer en bruker fra feilaktig å konfigurere sentrale applikasjoner som Registerredigeringsverktøy, hvis redigering kan skade systemets stabilitet. For å kjøre disse retningslinjene må du konfigurere de tilstrekkelige snapin-modulene til ønsket status, som automatisk vil kjøre eller stoppe, avhengig av hvordan den er angitt for hver datamaskinfunksjon.