Slik lagrer du en vektorfil

 

1.

Nekter å 'forenkle' bildet. Når du foretar endringer eller legger til lag, ber du om å forenkle laget. Avvis dette, da det gjør vektoren til et rasterbilde (som ikke kan endre størrelse uten straff).

2.

Konverter tekstlagene til konturer. Dette kan normalt gjøres ved å høyreklikke på teksten og velge 'Konverter til konturer.'

3.

Lagre vektoren med 'Lagre' -knappen. Lagre filen i sitt opprinnelige format (for eksempel Illustrator i AI eller Photoshop i PSD). Selv om det er noen tilfeller der du kan lagre filen som en annen filtype, blir de fleste vektorer raster hvis du lagrer filen som noe annet (for eksempel en JPEG eller GIF).

Vector kunst er verdsatt i den kommersielle verden. I stedet for å lage et bilde flere ganger på forskjellige oppløsninger for å passe på et visittkort, flyer og banner, kan en vektor bli dimensjonert til alle disse uten problemer eller ekstra arbeid. Lagring av vektorkunst er som å lagre en hvilken som helst annen fil, men det er noen forberedelser å lage, og ikke alle grafiske programmer har vektorfunksjoner. Se opp programmets brukerhåndbok for å se om programmet ditt kan gjøre vektorer.