Slik laster du inn programmer på Acer Aspire One

 

1.

Klikk på 'Filer' -fanen på startsiden, og velg deretter 'Mine dokumenter'. Klikk på 'File' etterfulgt av 'Terminal.' Terminaldialogvinduet åpnes.

2.

Skriv 'xfce-setting-show' på terminalkommandoprompten, og trykk deretter på 'Enter' -tasten. Vinduet Xfce Settings åpnes. Klikk på 'Desktop' -ikonet fra listen i vinduet. Dialogboksen 'Desktop Preferences' åpnes.

3.

Klikk på kategorien «Behavior», og merk av i boksen ved siden av 'Vis skrivebordsmeny med høyreklikk'. Trykk på 'Enter' -tasten og lukk alle åpne vinduer. Høyreklikk på skrivebordet. Pop-up-menyen vil ha 'Desktop Menu' som et av valgene.

4.

Klikk 'System' fra popuplisten, velg deretter 'Add / Remove programvare.' Skriv inn administratorpassordet. Hvis du ikke har passordet, høyreklikker du på skrivebordet og velger deretter 'System' fra hurtigmenyen etterfulgt av 'Terminal'. Terminalvinduet åpnes. Skriv 'Sudo -su' på terminalprompten, og trykk deretter på 'Enter' -tasten. Skriv 'passwd' på spørringen, og trykk deretter på 'Enter' igjen. Skriv inn et nytt passord, trykk 'Enter' og skriv deretter på nytt når du blir bedt om det. Lukke vinduet. Skriv inn det nye passordet. Vinduet Package Manager vil starte.

5.

Klikk på 'List' -fanen, og velg deretter programmene du vil installere på Aspire One i listeboksen. Klikk på 'Apply' -knappen, og følg instruksjonene fra installasjonsveiviseren for å installere programvaren.

Acer Aspire One er en netbook-datamaskin som bruker Linpus Linux Lite operativsystem. Linpus Lite er basert på Linux-kjernen, og den ble designet spesielt for netbook og mobile datamaskiner. Selv om brukergrensesnittet er enkelt å navigere, vil innlasting av programmer på systemet kreve tilgang til den avanserte menyen. Den avanserte menyen inneholder en 'Package Manager' som kan brukes til å installere applikasjoner på Aspire One.