Slik oppretter du en PDF på en skriver

 

Konfigurer en PDF på en skriver på en Windows-PC

1.

Åpne kontrollpanelet. Start programmet Skrivere og fakser. Klikk Fjern kassen ved siden av 'Automatisk oppdag og installer Plug and Play Printer' og klikk 'Next'. Velg 'Mine dokumenter \ *. Pdf (Adobe PDF)' i portvalgsmenyen. Klikk på 'Neste'.

4.

Velg 'Har disk'. Klikk på 'Bla gjennom'. Finn og velg 'AdobePDF.inf' i programfilkatalogen. Velg det første elementet fra listen over Adobe PDF Converter-valg og klikk på 'Neste'. Skriv inn 'Adobe PDF' i dialogboksen for skrivernavn. Klikk på 'Neste'.

5.

Tillat installasjonen å behandle systemdriverne. Klikk på 'Fullfør' når du er ferdig. Du har nå satt opp en PDF på en skriver for Windows-PCen.

Konfigurer en PDF på en skriver på en Mac

1.

Klikk på 'Utskrift og faks' -ikonet i verktøyet 'Systemvalg'.

2.

Klikk på '+' for å legge til en skriver. Velg 'Adobe PDF' under listen over tilgjengelige skrivere. I «Utskriftsbruk» -delen velger du 'Adobe PDF.'

3.

Klikk 'Legg til' for å fullføre oppsettet. Du har nå satt opp en PDF på en skriver for Mac.

Bærbart dokumentformat, eller PDF, er en åpen standard dokumentutveksling opprettet av Adobe Systems for å representere dokumenter i et 2-D-format, uavhengig av rotasjonsprogramfilen. PDF-filer legger inn 2-D-dokumenter som inneholder tekst, skrifter, bilder og 2-D vektorgrafikk. En PDF-fil kan også krypteres for sikkerhet eller godkjenning ved hjelp av digitale signaturer. Videre kan PDF-filer gjøres tilgjengelig for funksjonshemmede ved bruk av teksttekster og lydfiler. Hvis du ønsker å forenkle opprettelsen av PDF-filer, bør du sette opp en PDF på en skriver, som krever noen få trinn å konfigurere.