Slik sammenligner du BitTorrent-programvare

 

1.

Skriv ned en sjekkliste over vanlige viktige funksjoner for BitTorrent-klienter. Inkluder på listen: prioritere torrenter; selektiv nedlasting av filer i torrents; kryptering for å beskytte mot utenforbrukere som danner trafikken din DHT, som er støtte for torrents selv når deres online trackers går offline; evne til å fungere som en tracker hvis du publiserer torrents, fjernkontroll av torrents fra andre datamaskiner, mulighet til å 'super seed' eller aktivt søke etter deler av en torrent som ikke har blitt lastet opp; RSS abonnement på en rekke torrents; og UPnP-portkartlegging, som forhindrer deg fra å måtte videresende opplastinger til portene manuelt.

2.

Skriv ned hvilke typer nedlastinger du planlegger å lage ved hjelp av BitTorrent. Disse kan inkludere filmer, TV-programmer, spill, programvare, tegneserier, ebøker --- noe programvareelement som kan kjøres på en datamaskin. Spør deg selv om du lager opplastinger, spesielt hvis du lager originalt innhold og vil distribuere det via torrent. Sett opp de funksjonene som best fungerer med din bruk av BitTorrent --- for eksempel støtter RSS-støtte best med jevnlig utgitte TV-programmer , og super sådd og DHT fungerer bra med sjeldne torrenter eller innhold som selv publiserer via torrent.

3.

Lag en sluttliste over BitTorrent-klienter. Funksjoner klientprogrammet inneholder. Match de kontrollerte funksjonene til funksjonene du trenger for nedlastingene. Velg BitTorrent-klienten som passer best til funksjonene du trenger.

Tips og advarsler

  • Når du velger din BitTorrent-klient, velger du en med noe flere funksjoner enn du trenger i stedet for noe mindre. Det er bedre å ha en funksjon du ikke trenger enn å mangle en som du gjør.
  • BitTorrent er en kraftig metode for online fildistribusjon, og deler båndbreddebelastningen for opplastinger på flere brukere. Hver bruker med BitTorrent klientprogramvare og en bestemt torrent frøer litt av filen ut til andre som ønsker å skaffe seg det. Men ikke alle BitTorrent-klienter er skapt like. Ulike programvarepakker har forskjellige funksjoner som best tjener bestemte typer nedlastinger. Å kjenne kriteriene for å velge dem, vil sikre at du ikke går glipp av nødvendige funksjoner eller stakk med fremmede.