Alternativer for datamaskinskopiering

  Maskinvarefeil bidro til 40 prosent av tapte datadata i 2004, ifølge Dr. David M. Smith fra Pepperdine Universitys Graziadio School of Business. Menneskelig feil utgjorde 29 prosent, mens 13 prosent skyldtes ødelagt programvare. Tyveri, virus og ødeleggelse av maskinvare bidro til de andre 18 prosentene. Lokale datasikkerhetskopier opprettet på plater og flyttbare lagringsenheter var en gang standard. Men praktiske og kostnadseffektive online-tjenester er nå foretrukket for sikkerhetskopiering av hjemme og kontordata.

Mozy

Mozy tilbyr flere alternativer for nettbasert sikkerhetskopiering: MozyHome, MozyBusiness og Mozy 2xProtect. MozyHome har et gratis alternativ for opptil 2 GB lagring. Den gratis tjenesten inkluderer automatisk eller planlagt sikkerhetskopiering, filkryptering og begrenset støtte gjennom opplæringsprogrammer, støtte fellesskap og en kunnskapsbase av arkiverte løsninger. MozyHome Unlimited, priset til $4,95 (fra september 2010), inneholder alle funksjonene i MozyHome, men gir også ubegrenset sikkerhetskopiering av filer og teknisk støtte gjennom live chat og support-billetter.MozyBusiness tilbyr et robust sett med funksjoner, inkludert egendefinerte konfigurasjoner, inkrementelle sikkerhetskopier og muligheter for flere brukere. Prisene starter på $4,95. MozyBusiness inkluderer også Mozy 2xProtect, som vil sikkerhetskopiere filer lokalt på en ekstern harddisk eller USB-enhet i tillegg til å lagre som en online backup. Mozy er tilgjengelig for Windows og Mac-operativsystemer.

Carbonite

Carbonite tilbyr en plan for $54,95 per år (fra september 2010) for ubegrenset sikkerhetskopiering av hjemme og bedrift online data. Filene krypteres to ganger før de lagres på nettet og forblir kryptert til klienten får tilgang til filene på nettet. Carbonite bruker et lite program installert på klientens datamaskin og maksimerer effektiviteten ved å bare utføre sikkerhetskopier når datamaskinen er inaktiv. Filene hentes enkelt fra klientens skrivebord. Tjenesten er tilgjengelig for Windows og Mac-operativsystemer.

Dropbox

Dropbox har online backup for Windows, Mac og Linux. Dropbox tilbyr et gratis alternativ for opptil 2 GB backup. Pro 50-alternativet, priset til $9,99 per måned (fra september 2010) inkluderer 50 GB sikkerhetskopiering, og Pro 100 inneholder 100 GB sikkerhetskopiering for $19,99 per måned. Service for iPhone, iPad og Android er også inkludert uten ekstra kostnad.