Definisjon av et smart anti-spamfilter

 

Meldingsfiltrering

Et smart, godt utformet anti-spamfilter gir deg mange muligheter til å blokkere uønskede meldinger, mens du tillater andre basert på bestemte kriterier som du kan tilpasse for dine behov. For eksempel tilbyr noen filtre muligheten til å tillate eller blokkere e-postmeldinger basert på opprinnelige IP-adresse, server og individuelle avsendere.

Sikkerhet

Så mange spam-e-poster inneholder tvilsomt innhold, sikkerhet er en viktig faktor. De beste anti-spam filtre vil beskytte datamaskinen mot virus, spionprogrammer, identitetstyveri og phishing. Phishing er når en hacker forsøker å lure deg til å gi ut dine personlige opplysninger ved å late som å være et anerkjent nettsted eller ved å sende deg en presserende epost som ber deg om å oppgi ditt passord eller annen sensitiv informasjon.

Kompatibilitet

du vil ha et smart anti-spamfilter som er kompatibelt med e-postlesingsprogramvaren din. Mange av de gode er kompatible med populære e-postprogrammer som Microsoft Outlook og Mozilla Thunderbird, samt webbaserte e-postklienter som Gmail og Windows LiveMail.

Støtte

Mens støtte ikke er en direkte funksjon av programvare, god støtte er et annet tegn på et smart anti-spam filter. Mange av de beste løsningene tilbyr epost-, telefon- og nettpratstøtte, samt en kunnskapsbase eller ofte stilte spørsmålsside for å hjelpe brukerne med å forstå og bruke programvaren. Spam, i datamaskin lingo, refererer til uønsket, uønsket e-post. Spammere sender vanligvis en identisk melding til tusenvis av brukere som vet at noen få lykkelige personer vil svare. Ifølge Indiana University inneholder spam vanligvis annonser, pornografi, svindel og sikkerhetsrisiko, noe som gjør det viktig for brukerne å ansette et smart anti-spamfilter.