Instruksjoner for fjerning av skadelig programvare

 

1.

Last ned eller kjøp antivirusprogramvare. Flere produsenter har en gratis og premium versjon av deres antivirusprogram tilgjengelig. Den gratis har ofte begrensninger som en prøveperiode og mangel på sanntidsbeskyttelse, men begge vil vanligvis fjerne eventuelle skadelige programvare som datamaskinen din har.

2.

Åpne anti -virusprogrammet og klikk på 'Scan' eller noe lignende. Den eksakte ordlyden vil variere blant antivirusprogrammer. Klikk på 'Full system scan' eller noe lignende. Raske skanninger skanner bare en del av systemet, en fullstendig systemskanning vil skanne hele systemet. En statuslinje vil varsle deg når skanningen er fullført.

3.

Klikk på 'Vis resultater'. Resultatsiden vil liste opp alle infiserte filene dine. Klikk på 'Fjern infiserte filer' eller noe lignende. Programmet vil forsøke å fjerne malware i systemet. Programmet vil varsle deg når det har fjernet filene, vanligvis via en popup-melding.

Tips og advarsler

  • Visse antivirusprogrammer kan kan ikke fjerne malware fra datamaskinen din og vil varsle deg om fjerningsprosessen ikke lyktes. Installer et nytt antivirusprogram hvis den første ikke fjerner alle skadelig programvareproblemer.
  • Ondsinnet programvare (skadelig programvare) kan forårsake mange problemer med datamaskinen din, for eksempel generell ustabilitet, logging av passordene dine og kredittkortinformasjon og programmer som kjører sakte eller ikke fungerer. Antivirusprogramvare hjelper deg med å beskytte datamaskinen din ved å stoppe det meste skadelig programvare som prøver å komme inn på datamaskinen din, og det fjerner også de fleste skadelige programvare som klarer å glide forbi den opprinnelige beskyttelsen. Fjerning av skadelig programvare er en grunnleggende funksjon av anti-virusprogrammer, og de fleste programmer gjør prosessen så enkel som mulig.