Slik henter du Outlook-kalenderdata i iCal-format

 

1.

Åpne kalenderen som inneholder dataene du vil hente. I Outlook 2010 klikker du på «Kalender» i navigasjonsruten for å åpne kalendervisningen. Under «Mine kalendere» velger du bare kalenderen (eller kalendere) som inneholder data du vil hente i iCal-format.

Fortell Outlook at du vil lagre disse dataene i iCal format. I Outlook 2010 klikker du på 'File' -fanen i båndet. På 'Fil' -siden klikker du på 'Lagre kalender'. Outlook viser dialogboksen 'Lagre som'.Naviger til mappen der du vil lagre dataene og skriv inn filnavnet for iCal-filen. I «Lagre som type» -boksen må du sørge for at «iCalendar Format» er synlig.

3.

Angi de eksakte dataene som skal inkluderes i iCal-filen. I dialogboksen 'Lagre som' klikker du på 'Flere alternativer' -knappen. Dette åpner en ekstra dialogboks for å spesifisere dataene som skal inkluderes. Velg datoperioden som vil bli inkludert i iCal-filen.Under detalj velger du mengden detaljer som skal inkluderes om hvert element som er oppført i kalenderen. Du kan eventuelt fortelle at Outlook bare viser elementer som oppstår i arbeidstiden din og angir avanserte alternativer ved å klikke på Vis-knappen.

4.

Klikk på 'OK' for å fullføre spesifiseringen av dataene til bli inkludert i iCal-filen. Dette returnerer deg til hovedboksen 'Lagre som'. Klikk på 'Lagre' for å lage iCal-kalenderfilen du kan bruke til å hente Outlook Calendar-data.

Tips og advarsler

  • Hent Outlook Calendar-data på denne måten Oppretter ikke en direkte tilkobling. Det vil si at iCal-filen du lager, er et øyeblikksbilde av Outlook-kalenderen på det tidspunktet du oppretter filen. Senere endringer i Outlook-kalenderen blir ikke automatisk lagt til iCal-filen. Du må opprette en ny iCal-fil for å importere de nye endringene til Outlook Kalender.
  • Outlook bruker et proprietært format for kalenderdata som de fleste andre programmer ikke støtter, noe som gjør det vanskelig å hente disse dataene med andre programmer. Det er imidlertid mulig å eksportere Outlook Kalender-data til iCal-formatet, som støttes av de fleste kalendere programmer.    Outlook eksporterer ikke direkte iCal-data. I stedet må du lagre et øyeblikksbilde av kalenderen i iCal-format, og prosessen varierer litt for hver versjon av Outlook.