Slik reparerer du ødelagte kodeker

 

1.

Klikk på 'Start', etterfulgt av 'Kontrollpanel', velg deretter 'Legg til / fjern programmer' eller 'Programmer'. Klikk på 'Multimedia' under 'Windows Setup', etterfulgt av 'Detaljer'.

2.

Klikk avkrysningsruten ved siden av 'Video Compression' og 'Audio Compression.' Avmerkingsboksene vil tømme. Klikk på 'OK' -knappen. Alle standard kodeker på systemet blir fjernet.

3.

Klikk på 'Start', deretter 'Alle programmer', etterfulgt av 'Windows Update.' Dialogvinduet for Windows Update åpnes. Klikk på 'Søk etter oppdateringer' i venstre rute i vinduet. Systemet vil automatisk sjekke og laste ned oppdateringer og filer som mangler fra systemet.

4.

Klikk på oppdateringene for å velge dem, og klikk deretter på 'Installer' -knappen. Når du blir spurt av systemet, start datamaskinen på nytt.

5.

Klikk på 'Start', deretter 'Kontrollpanel' og velg 'Legg til / fjern programmer' eller 'Programmer' fra liste. Klikk på 'Multimedia', etterfulgt av 'Detaljer', og merk av i boksene ved siden av 'Video komprimering' og 'Lydkomprimering.' Klikk på 'OK' -knappen. Kodene vil bli installert på systemet ditt.

Codecs er små programvare som gjør det mulig for digitale spillere, for eksempel Windows Media Player, å spille av digitale mediefiler. Disse filene kan være lyd, video eller en kombinasjon av begge formater. De fleste kodeker inneholder en koder og en dekoder. Kodemaskinen komprimerer den digitale filen til et format som er mindre og lettere å overføre, mens dekoderen dekomprimerer filen slik at den kan spilles av den digitale spilleren. Hvis kodeker på systemet ditt virker feil, må du fjerne dem, og installer dem på nytt på nytt.