Slik spiller du en DVD revet som AVI

 

1.

Last ned en gratis video codec pakke. Hvis du er usikker på hvilket format AVI er kodet inn, er det best å laste ned en pre-compilated codec-pakke som inneholder de mest populære video codecs.

2.

Double- Klikk på installasjonsprogrammet for video codec pack, lagret på skrivebordet.

3.

Følg instruksjonene for å fullføre installasjonen. Det bør bare ta et minutt eller to. Det er en god idé å starte datamaskinen på nytt etterpå.

4.

Høyreklikk på AVI og velg 'Åpne med Windows Media Player.' Du kan også dobbeltklikke på filen for å starte verktøyet i de fleste tilfeller. Når kodene er installert, vil videoen bare spille fint i Windows Media Player.

Tips og advarsler

  • Hvis du foretrekker å unngå kodekspakker, Du kan installere den allsidige VLC Video Player. Denne applikasjonen kan håndtere nesten alle videoformater uten separat installasjon av video codecs. (Se Ressurser.)
  • Hvis du har sikkerhetskopiert en personlig DVD til en AVI-videofil, må du installere noen video codecs for å spille filen tilbake på riktig måte. Som standard inkluderer Microsoft Windows ikke støtte av DivX- eller XviD-formater (den vanligste typen AVI-videoformater.) AVI-filer er ganske enkelt containerfiler, så den faktiske videoen kan bli kodet på flere forskjellige måter. Codecs er stykker av programvare som kan dekode og spille av disse videoformatene.